FOTO  Spomenik "ljiljan" tajno postavljen ispred zgrade Vijećnice u Mostaru

Kako doznaje pogled.ba, na nemalo iznenađenje prolaznika, članovi Jedinstvene boračke organizacije (JOB) Mostar postavili su kameni spomenik 'ljiljan' ispred nove zgrade Vijećnice na kojem stoji natpis: U spomen na sve pripadnike Armije RBiH koji su poginuli u ratu od 1992- 1995. braneći Mostar i državu BiH.

Zanimljivo je da su prethodno zaprijetili svim budućim vijećnicima da  će im 'polomiti noge' ako uđu u tu zgradu prije postavljanja spomenika 'ljiljan'. Zbog ovog incidenta je žurno sazvana sjednica Gradskog odbora HDZ-a, a ništa manje nije uzavrelo ni u ostalim političkim strankama.

Strahuje se od mogućih sukoba pojedinaca ili skupina u središtu grada, a policija još nije ni izišla na mjesto događaja. Kažu nam da im ovaj slučaj nije ni prijavljen.

Gradski odbor HDZ-a BIH osudio postavljanje spomenika ispred gradske vijećnice

U povodu nelegalnog čina postavljanja kamenog obilježja u organizaciji nepoznatih počinitelja na parteru ispred zgrade obnovljene mostarske Gradske vijećnice, koja je zaštićeni spomenik kulture, najoštrije prosvjedujemo protiv načina na koji je to učinjeno", stoji u priopćenju mostarkoga Gradskoga odbora HDZ-a BiH.

"Samovoljno, protuzakonito i samo s jednim ciljem provokacije, po kišnom nevremenu u poslijepodnevnim satima u subotu, 14. travnja, zaobilazeći legalne institucije Grada Mostara i bez odobrenja nadležnih tijela postavljeno je kameno obilježje.

Pozivamo sve nadležne institucije pravne države da žurno poduzmu sve potrebne mjere sukladno zakonu na otkrivanju i kažnjavanju počinitelja i uklanjanju nelegalno postavljenog obilježja.

Ovo je još jedna u nizu provokacija koja ima za cilj radikaliziranje stanja u Mostaru i skretanje pozornosti sa svega pozitivnog što se u posljednje vrijeme čini da Mostar prestane biti grad slučaj.

Još jednom pozivamo sve građane Grada Mostara da ne nasjedaju na provokacije koje dolaze od onih političkih snaga koje uporno negiraju institucije pravne države, te ne žele napredak i europsku perspektivu Mostara", stoji u priopćenju iz mostarskoga Gradskog odbora HDZ-a BiH.

Pogled.ba / hercegovina.info