Španjolski trg ipak gotov početkom 2012. godine

Mostar, Hum, brkanovo brdo, španjolski trg, Mostar, HDZ 1990, priopćenje, Mostar, Mostar, Gimnazija, HRS, Mostar, proračun, Mostar

Prilikom sastanka govorilo se o više tema, među kojima posebice treba istaknuti dugo najavljivani projekt rekonstrukcije Španjolskog trga, čija se realizacija očekuje do kraja godine. Također je bilo riječi o projektu TIM, uređenju kontrole turističkih posjetitelja Mostaru.

Ova dva iznimno važna projekta grad realizira kroz suradnju s UNESCO-om i UNDP-om, što s obzirom na značaj instituera, budi vjeru i u konačnu implementaciju projekata koji su od iznimnog značaja za Grad Mostar, ali i hercegovačku regiju.

Dva važna projekta

Za prvi projekt, koji se tiče rekonstrukcije Španjolskog trga, natječaj je već završen i sada se čeka odabir izvođača. Službeni odabir, kako je kazano na spomenutom sastanku, izvršit će se u New Yorku, a službeni stav očekuje se do kraja mjeseca, tako da bi radovi trebali otpočeti do polovice rujna.

Prema predviđenoj dinamici posla vezanog za ovaj projekt, radovi bi trebali biti okončani za najviše 120 radnih dana, što znači da će Španjolski trg biti rekonstruiran na samome početku nove godine.

Datum svečanoga otvaranja Španjolskog trga bit će naknadno određen kada otpočnu radovi.

Projekt TIM

Što se tiče projekta TIM, uređenja kontrole turističkih posjetitelja Mostaru,  gradonačelniku Bešliću i predsjedniku GV-a Muratu Ćoriću isti je i prezentiran prije dva mjeseca, a bit će i predstavljen Vijeću u rujnu ili listopadu, kako bi se tada dale priinjedbe ili sugestije za poboljšanje ili kako bi se predložio Vijeću I na usvajanje.

Piše: Gordana Šimović / Dnevni list