Smrt mladog vratara u Mostaru potresla BiH i regiju, danas pokop

Krešimir Bandić, krešimir keta bandić, Božićni turnir

Tuga, nevjerica, bol i zaprepaštenje u utorak oko 20 sati zavladali su na Pecari, u Širokom Brijegu, Mostaru, Hercegovini i cijeloj BiH, kada se brzinom vjetra pronijela tužna vijest: umro je Keta... Krešimir Bandić ljetos je došao u NK Široki Brijeg i stao na vrata domaćega premijerligaša. Bio je mlad, perspektivan i školovan vratar, koji je prošao sve uzrasne kategorije u Zrinjskom. Jednu je sezonu bio i Branitelju:

Nevjerica i šok

- Nažalost, naš Keta je umro, otišao je zauvijek - rekao nam je Denis Ćorić, jedan od trenera u stručnom stožeru Goce Sedloskog, trenera Širokoga Brijega. - Ne mogu doći sebi... Bio je pravi momak, duša svlačionice, uvijek vedar, nasmijan i drag - rekao nam je Ćorić ne uspijevajući zaustaviti suze. Ćorić je poznavao Ketu još kada je bio junior u Zrinjskom, a on trenirao juniore Širokoga Brijega.

- Teško je ovo shvatiti. Zajedno smo se iz Mostara vozili na treninge. Keta je bio radišan i ozbiljan - rekao nam je Nikola Marić, trener vratara, i dodao da u klubu nije bilo bolje osobe za pozitivno ozračje. Uvijek je potencirao druženje i bio raspoložen. Ne kažem ovo zato što sam mu bio trener, isto će reći njegovi suigrači. Imao je jesenas ozljedu ramena, morao na operaciju u Zagreb, a onda se postupno uključivao u rad. Eto, u petak je trebao otići u Zagreb na pregled, nakon kojega je u planu bilo potpuno opterećenje na treninzima. Ništa nije upućivalo na nekakve probleme i tragediju. Uoči operacije Keta je prošao sve kontrole - kaže Marić, koji je imao bogatu i dugačku vratarsku karijeru u Širokom Brijegu, Zrinjskom, Zagrebu i mladoj hrvatskoj reprezentaciji.

Ni Martinu Zlomisliću, mladom vrataru Širokoga, koji je još u subotu branio za momčad u Ugljeviku protiv Zvijezde, nije ništa bilo jasno nakon šoka kada je saznao strašnu vijest:

- Ne znam što bih rekao, ovo je strašno, nevjerojatno. Mi vratari uvijek smo solidarni, pomažemo si međusobno. Neka je našem dragom Keti vječni pokoj duši - jedva je izustio Zlomislić.

Dva sata nakon tužne vijesti, navijači Širokoga spontano su se okupili pred stadionom na Pecari, pa uz tihu molitvu i zapaljene svijeće odali posljednju počast preminulom vrataru. Od svijeća su ispisali "KETA", a jednu, simbolično, zapalili i na igralištu među vratnicama. Obitelji Bandić i u klub stalno pristižu telegrami sućuti od raznih klubova iz raznih stupnjeva natjecanja. Među prvima telegram je poslao matični klub pokojnoga Bandića, Zrinjski, pa Sarajevo, Željezničar, Velež, Čelik, Dinamo, Radnik, Neum, Rijeka, Zadar, Borac... NS BiH uputio je preko službene stranice uputu klubovima da se uoči utakmica 20. kola Premijer lige BiH oda počast minutom šutnje iznenada preminulom vrataru Krešimiru Bandiću...

Brojne tragedije

Jučer ujutro nakon tragične vijesti nogometaši Širokoga okupili su se na Pecari. Trebali su održati trening, ali on je odgođen. Tajnik kluba Dragan Soldo rekao nam je da je iznenadna Bandićeva smrt samo još jedna u nizu sličnih nesreća koje su u posljednjem desetljeću i nešto više pogodile klub:

- Naš Josip Musa poginuo je 2000. godine od udara groma na treningu na Blatu. Na istom igralištu 2007. godine infarkt je pogodio mladoga juniora Ivana Karačića. Od posljedica infarkta (2012.), preminuo je Pero Bilać, mladi nogometaš i tajnik Škole nogometa. Stojan Gagro, junior, stradao je 2010. godine u prometnoj nesreći - ispričao nam je tajnik kluba Dragan Soldo tragičnu kronologiju NK Širokoga... Od zimus za Široki nastupa Zvonko Pamić, sin hrvatskog nogometaša i trenera Igora Pamića. Zvonkov brat Alen umro je od posljedica infarkta 2013. godine. Nesretni Alen infarkt je imao više puta, posljednji put na utakmici Istra - Lokomotiva kada je prekinuo karijeru. Nažalost, umro je igrajući rekreativno mali nogomet. Prema saznanjima, Bandić je umro od posljedica infarkta dok je bio u Mostaru s prijateljima. Pokop iznenada preminulog mladog nogometaša bit će danas u Mostaru. Ispraćaj kreće u 16 sati ispred Gradske mrtvačnice "Bijeli brijeg", a zatim pokop na rimokatoličkom groblju "Masline".

Vecernji.ba