Skrnavljenje postaja križnog puta je udarac za sve katolike grada Mostara

Ovaj vandalski čin je i svojevrsni udarac za sve katolike grada Mostara i nikako ne doprinosi smirivanju situacije nakon ''rata grafitima'' kojeg smo bili svjedoci proteklih tjedana. Slučajno ili NE, u istoj noći kada je izvršen vandalizam nad postajama križnog puta na brdu Hum, dogodila se i provala u prostorije HVIDR-e, trenutnog ureda Organizacijskog odbora za provedbu peticije ''Stop majorizaciji Hrvata u BiH''.

Iz ureda Organizacijskog odbora ukradeno je jedno računalo i dva laptopa koja su poslužila za organiziranje same peticije. Podaci o prikupljenim potpisima kao i obrasci s potpisima nisu bili ugroženi, jer se isti čuvaju na sigurnom mjestu kako bi se izbjegla veća šteta i ugrožavanje same peticije u slučaju ovakvih provala.

Ovim putem pozivamo hrvatski narod da ne nasjeda na provokacije, u ovom slučaju rušenje postaja križnog puta i provalu u ured za organizaciju peticije, te da nastavi put jedinstva koji je pokazivao za vrijeme potpisivanja peticije u kojoj je jasno poručio ''Stop majorizaciji Hrvata u BiH''.

Organizacijski odbor za provedbu peticije od policije traži žurnu provedbu istrage kako bi se ušlo u trag počiniteljima vandalizma na brdu Hum, kao i provalnicima u prostorije HVIDR-e i ured Organizacijskog odbora za provedbu peticije, te da se počinitelji primjereno kazne, stoji u priopćenju Organizacijskog odbora za provedbu peticije ''Stop majorizaciji Hrvata u BiH''