SKB Mostar dobiva dva EEG uređaja

SKB Mostar dobiva dva EEG uređaja

Osim za mostarsku bolnicu, Federalnom ministarstvu zdravstva odobren je proračun za nabavku istih uređaja za Opću bolnicu ''Fra. Mato Nikolić'' u Novoj Biloj i Klinički centar Univerziteta u Tuzli, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću FBiH.

Kako navode u priopćenju, federalna vlada je odobrila raspodjelu dijela prihoda u iznosu od 481.121,57 KM uplaćenih u Proračun FBiH u 2017. godini, ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću za Federalno ministarstvo zdravstva.

Sredstva su namijenjena financiranju programa i projekata liječenja i rehabilitacije teško oboljele djece i mladih, koje je jedino moguće izvan BiH, djece i mladih čije se liječenje financira iz federalnog Fonda solidarnosti, kao i za organiziranje akcija dobrovoljnog darivanja krvi i promociju dobrovoljnog davalaštva krvi. Rang-listom je obuhvaćeno 47 programa, a s njihovim korisnicima će Federalno ministarstvo zdravstva, najkasnije u roku od 30 dana, zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava, priopćeno je.

Ugovorima je utvrđena obveza korisnika da, najkasnije do 31. prosinca 2018. godine, Federalnom ministarstvu zdravstva dostave izvješća o namjenskom utrošku dodijeljenih sredstava. Ukoliko to ne učine, dužni su, kako navode iz Vlade, na zahtjev nadležnog ministarstva, vratiti dodijeljena sredstava.

S ciljem provedbe projekta NeurNet - Mreža za zbrinjavanje bolesnika s farmakorezistentnom epilepsijom i bolesnika sa uznapredovalom fazom Parkinsove bolesti, Vlada je danas zadužila Federalno ministarstvo financija da, za slijedeću sjednicu, propremi Prijedlog odluke o izdvajanju 260.000 KM iz tekuće pričuve.

Priopćili su kako je u okviru projekta planirana uspostava mrežnih referentnih centara i bolnica povezanih modernim ICT tehnologijama koje će omogućiti maksimiziranje kapaciteta referentnih centara i umnožavanje dostupnosti svojih usluga, kao i prijenos znanja i dobre prakse.