Skakači s mosta o dijaspori: Euro im je velik kao brdo

Upravo sada, u jeku turističke sezone, mostarski skakači nastoje "prodati" što više skokova kako bi si osigurali egzistenciju, no izgleda da to danas nije kao što je nekad bilo. To je u razgovoru s novinarima Dnevnog lista potvrdio i Ermin Sarić, jedan od dugogodišnjih mostarskih skakača.

- Već 14 godina skačem. U svoju kapicu svaki dan mukotrpno skupljam novac za skakanje i mogu vam reći da se puno oznojim na suncu dok skupim novac za jedan skok, što nije uvijek bilo baš tako. Moram reći da je naša dijaspora zakazala i euro im je kao brdo, rekao nam je Sarić.

Kako navodi, turisti su svake godine sve škrtiji i ne daju tako lako svoj novac. Malo koji pojedinac plati skok i uglavnom se novac skuplja od skupine ljudi.

- U prosjeku dnevno imamo 6-7 skokova, ja sam, evo, danas skakao deset puta, ali sve je to od dana do dana. Ovo je nemjerljivo s 2004. godinom kada se most otvorio i skokovi su bili više cijenjeni. Sve u svemu, ne možemo biti u potpunosti zadovoljni sezonom, a svake godine je sve lošije, istaknuo je Sarić.