Sindikati pozivaju na prosvjed!; Milić, Čuljak, Stanković, Raspudić daju potporu opstanku!

umirovljenike, studente, predstavnike NVO-a i sve istinske prijatelje hrvatskih javnih elektroničkih medija sa sjedištem u Mostaru'' da im se pridruže na mirnom prosvjedu u srijedu, 20. siječnja u 10.00 sati na raskrižju ulica kod zgrade Mostarka (Dubrovačka 4).  "BUDIMO ZAJEDNO u borbi za opstanak Hercegovačke televizije i Radio postaje Mostar", poručili su iz Sindikata HTV-a.

Poznata televizijska lica HRT-a Goran Milić, Dijana Čuljak-Šelebaj, Denis Latin, Tončica Čeljuska, Aleksandar Stanković, te znanstvenik Nino Raspudić uključila su se u svojevrsnu "borbu" za opstanak javnih elektroničkih medija u BiH: Hercegovačke televizije, Radiopostaje Mostar i Radija Herceg-Bosne. 

Upravo će ta poznata TV lica putem medija upozoriti hrvatsku političku elitu u BiH o važnosti postojanja javnih elektroničkih medija, posebice u višenacionalnim državama kao što je BiH. Također pokušat će im ukazati na razliku između javnih i komercijalnih medija. 

Svojim glasom razuma poznate TV zvijezde priključile su se mnogobrojnim udrugama, sindikatima, novinarima, građanima, znanstvenicima, djelatnicima medija iz BiH u pokušaju da javni elektronički mediji opstanu. 

Osim toga u okviru programa HRT-a započelo se s otvaranjem te teme kako bi gledatelji u Hrvatskoj bili upoznati na koji način se hrvatski političari u BiH odnose prema medijima na hrvatskome jeziku u BiH. 

U programu Radiopostaje Mostar i Hercegovačke televizije emitira se specijalni program za opstanak u kojem će izjave TV novinara iz Hrvatske i biti objavljene. Specijalna emisija će biti emitirana u utorak u 20.00 sati na HTV Mostar.

fena