Sindikat Zračne luke Mostar optužio Bešlića i Raspudića za teško stanje u toj luci

"Jedina smo zračna luka čije radno vrijeme završava u 15 sati i u kojoj radnicima nikada nije plaćen prekovremeni rad, kao ni rad subotom i nedjeljom. Mostar je jedini grad koji nema ni jedan putokaz za aerodrom. Koja je, gradonačelniče, ekonomska opravdanost da imamo dva direktora na trideset uposlenika? Žalosno je da Vi, gospodine Bešliću, pripisujete sebi zasluge za skupi i precizni Instrumentalni prilaz, iako niste ni prstom mrdnuli za nj", stoji, uz ostalo, u priopćenju za javnost Sindikata Zračna luke Mostar.

Ako se Grad Mostar, kao 88 postotni vlasnik mostarske Zračne luke, nije u stanju brinuti o njoj, onda neka vlasništvo prepusti HNŽ-u ili Federaciji BiH, ističe se u priopćenju.

"Bezbroj ste puta do sad, gradonačelniče Bešliću, otvarali linije iz Mostara za Pariz, London, Rim i Moskvu, ali samo preko medija, a da nikada ni jedan let nije ostvaren", tvrde u Sindikatu Zračne luke Mostar.

Iz Sindikata također upozoravaju kako je glavni problem nefunkcionalnosti Zračne luke Mostar taj što je cijena goriva za zrakoplove na mostarskom aerodromu 1 960 dolara po toni, a u Sarajevu, Splitu i Dubrovniku oko 930 dolara. Zbog toga mostarska Zračna luka ima godišnji promet od 5 000 putnika, sarajevska 500 000, a dubrovačka 1 000 000 putnika, zaključuju u Sindikatu.

(Fena)