FOTO  ŠESTI Socijalni dan u Mostaru

danijel vidović, Radmila Komadina, socijalni dan, Grad Mostar

Sudionicima su se prije odlaska na radna mjesta obratili predstavnici Gradske uprave Mostara i Gradskog vijeća Grada Mostara.

Govoreći o projektu "Volontiraj - kreditiraj", glavna savjetnica gradonačelnika Grada Mostara Radmila Komadina kazala je kako je ovaj  projekt jako važan za mlade ljude. Podsjetila je kako se on provodi već šestu godinu zaredom, a kako je Grad Mostar u njega je izravno uključen praktično od početka.

"Jako je bitno za sve mlade ljude da danas u institucijama, poduzećima i različitim ustanovama osjete kako je to profesionalno obavljati bilo kakvu djelatnost, da vide kako se to radi, kako se donose odluke i da na neki način praktično vide kako će to izgledati u njihovoj bliskoj budućnosti", kazala je Komadina te izrazila zadovoljstvo što je svake godine u ovaj projekt uključen sve veći broj ustanova, institucija, gospodarskih društava, a pogotovo učenika. 

Obraćajući se učenicima, dopredsjednik Gradskog vijeća Mostara Danijel Vidović poželio im je puno uspjeha te da u današnjem radu steknu mnogo iskustava koja će im koristiti u budućem školovanju.

Samo u Mostaru 33 institucije, tvrtke i udruženje otvorila su danas svoja vrata mladima, a najviše radnih mjesta osigurala je Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg - Bosna. Uz njih tu su i Federalni ministarstvo obrazovanja i nauke, Narodna biblioteka - Odjel dječja biblioteka Mostar, Alfa Therm d.o.o., Hotel "Ero" d.o.o., Hercegovina Auto dd Mostar,  Ministarstvo građenja i prostornog uređenja HNŽ/K, Fortuna tours doo Mostar, Dom zdravlja Mostar, RMC "Dr. Safet Mujić", Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi, HT ERONET, BH Telecom.

Svaki učenik će za današnji radni dan dobiti dnevnicu u iznosu od 20 KM. Taj iznos će biti uplaćen na jedinstven projektni račun, a nakon završetka ovogodišnjeg projekta izabrat će se oni koji su bili najbolji u projektu i njima će biti dodijeljene nagrade.

Uz glavnu savjetnicu Komadinu, dopredsjednika Gradskog vijeća Vidovića ispraćaju učenika bili su nazočni i predsjednik Gradskog vijeća Murat Ćorić, vijećnik Adil Šuta i voditeljica gradske službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport Senada Sadović.