Sergej Trifunović i Voja Brajović gostuju u NP Mostar

trifunovic-brajovic
trifunovic-brajovic
Ova je predstava redateljski debi čuvenog glumca Voje Brajovića, koji u ovoj duodrami i igra uz poznatog glumca Sergeja Trifunovića, priopćilo je JU Narodno pozorište Mostar.

Brajović je ideju o predstavi dobio kada je pogledao film po McCarthyjevom djelu (u originalu "The Sunset Limited", što je ime voza) kojeg je 2011. godine režirao slavni glumac Tommy Lee Jones. Jones glumi sa Samuelom L. Jacksonom u drami o susretu dva čovjeka različitih vjerskih uvjerenja i pogleda na svijet, a likovi se zovu Bijeli i Crni. Profesor, ateist (Brajović) baca se pod voz, a spašava ga bivši robijaš, vjernik (Trifunović). Upoznavši se, vode raspravu o smislu i besmislu, mogućnostima i željama, razočaranju i nadi, o pitanju zašto živimo...

"Inspiriran djelom Cormaca McCarthyja, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svijest o tome kuda ovaj svijet ide. I naravno, prije svega, čovjekoljublje, koje ima veliku moć da spriječi propast civilizacije", izjavio je Voja Brajović.

Sergej Trifunović o predstavi je zapisao: "U početku svega, bijaše riječ. Riječ, istovremeno najskuplja i najjeftinija stvar. Ništa se ne bagateliše tako olako kao riječ. Pokušavam da napišem nešto za program, ali mi se u lice ceri zaludnost tog čina. Da se išta smisleno da napisati, scenska postavka ovog djela bila bi besmislena. Ovo nije kazališna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne postaje ne mogu znati".

Predstava se igra u sklopu međunarodne kulturne manifestacije Dani Matice hrvatske - "Mostarsko proljeće". Cijena ulaznice je 10 KM, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128.

Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.