Šerbedžijin nastup u Mostaru izazvao brojne emocije

Jedinstvenim koncertnim spojem glazbe, recitala i glume ovaj velikan hrvatske estrade, koji zauzima visoko mjesto u cijeloj regiji kao istinski umjetnik, nesvakidašnjom atmosferom priredio je pravi spektakl o kojem će se bez sumnje dugo govoriti.
Brojne emocije


Premda je ovo bio prvi Šerbedžijin koncert u gradu na Neretvi njegov rad je Mostarcima vrlo poznat od ranije, za što mu je na istoj pozornici uručena nagrada za životno djelo na prošlogodišnjoj manifestaciji “Dani filma Mostar”.
Tako je već pri samoj pojavi na pozornici ovaj umjetnik izazvao gromoglasan pljesak publike, na čemu se istinski zahvalio ne krijući radost zbog gostovanja u gradu koji, kako je kazao, na neki način osjeća svojim.
Koncert je započeo pjesmom “Zaboravi ”, nakon čega su se nizale uspješnice koje je publika vjerno pratila i višestruko nagrađivala pljeskom. Pjesme, koje bude sjetu u svakome te se savršeno mogu uklopiti u bilo koji ambijent, vrijeme i mjesto,  publiku su jednostavno očarale. Nesvakidašnjoj atmosferi doprinijele su i note novoosnovanog benda kojeg Rade naziva “bezimeni” iako je s njima nastupio tek drugi put.
Uspješno je predstavio i novi album pod nazivom “ Ponekad dolazim, ponekad odlazim” čiji je repertoar publika već dobro znala, iako je te večeri tek započeo svoju turneju po Bosni i Hercegovini. Tako je uspješnicu novog albuma “Imam pjesmu za tebe” koju inače izvodi s Miroslavom Tadićem, Mostaru predstavio uz asistenciju sina Danila, što je izazvalo posebne osjećaje u prepunoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače. Kako je njegov veliki broj pjesama posvećen određenim osobama od majke do političara, tako je s novog albuma interpretirao i skladbu posvećenu Saboru RH  pod nazivom “Gumbelijum roža”, kao jedinstvenu poruku od  poznatog hrvatskog književnika Miroslava Krleže i svih građana.

Jedinstveni nastupi


Ipak, najveći žar osjetio se u interpretaciji pjesme “Ne marim da pijem” uz vrlo dobro poznatu i  efektnu  scenu razbijanja čaše ispijena vina.
Publika je također imala prilike čuti poznatu “Slovensku” koju je Šerbedžija napisao 1992. u Ljubljani, zatim makedonsku “Eleno kerko”, te “Pjesmu za Bekima” koju je kako kaže Šerbedžija posvetio, najvećem filmskom glumcu svih vremena Bekimu Fehmiju. Međutim, ovacije je izazvala legendarna  pjesma “Ne daj se Ines”, pokazujući da Šerbedžijini nastupi mijenjaju pravila, pomjeraju odnose glazbe, vremena i prostora.

Piše: Gordana Šimović / dnevni-list.ba