SDA poziva koalicijske partnere na dogovor o Mostaru, bez NVO sektora i lovaca u mutnom

SDA poziva koalicijske partnere na dogovor o Mostaru, bez NVO sektora i lovaca u mutnom
...no da ne žele sudjelovati u pregovorima bez jasnog političkog koncepta, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Polazeći od principa jedinstvenog Mostara - grada svih njegovih građana bez obzira na nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost, GO SDA poziva najvažnije političke stranke u Mostaru da se, kako naglašavaju, uozbilje i prestanu s različitim političkim eksperimentima s krajnje neizvjesnim rezultatom.

-Kvalitetno rješenje, koje će zadovoljiti večinu političkih aktera u Mostaru može biti postignuto samo u procesu pregovora legitimnih političkih stranaka s pravim kapacitetom za donošenje i provođenje odluka, navodi se u priopćenju i dodaje:

-SDA Mostara je "svjesna i značaja NVO sektora drugih udruženja i pojedinaca u Mostaru po pitanju ukupnih odnosa u gradu, ali je mišljenja da ovakve organizacije i privatne osobe ne mogu biti politički pregovarači, jer to nije u skladu sa samom idejom postojanja NVO-a, kao nevladinih nestranačkih tijela, te dobrim demokratskim standardima.

Ideje i savjeti svake vrste su svakako dobrodošli, ali je donošenje političkih odluka o budučnosti Mostara, ipak isključivo u rukama legitimnih političkih stranaka i njihovih vodstava. Svaki drugi način djelovanja je klasični „lov u mutnom" i zavaravanje javnosti kako u Mostaru, tako i u BiH, ističe se u priopćenju GO SDA.

Zato pozivaju prije svega koalicijske partnere s kojima čine vlast u BiH da "nastavimo razgovore kako bi što prije došli do dogovora za rješenje izmjena Izbornog zakona za Grad Mostar".

Podsjetimo, Gradski odbor SDA odbio je sudjelovati na prošlom sastanaku na kojem su uz HDZ Bih sudjelovali SDP i DF, te navladina udruga Centar za mir i multietničku suradnju bivšeg mostarskog gradonačelnika Safeta Oručevića. Na ovom sastanku nisu se pojavili ni predstavnici SBB-a./HMS/