Samostalna izložba slika Josipa Mijića u izložbenomu prostoru Galerije Aluminij

Izložba slika jednoga od istaknutijih stvaratelja mlađega naraštaja u BiH, Josipa Mijića, nazivlja Život u kutiji, bit će otvorena na svečanosti u Galeriji Aluminij, u srijedu, 24. studenog 2010. godine, s početkom u 19 ura. Mijić predaje Teoriju prostora i Računalnu grafiku u statusu mlađega asistenta na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, smještenoj na Širokomu Brijegu, a od najranijih dana istaknut je među svojim kolegama, i zalaganjem i kakvoćom radova.

Rođen je 11. travnja 1975. godine u Travniku, slikarstvo na Širokomu Brijegu diplomira 2002. u klasi prof. Ante Kajinića, a 2005. završava i poslijediplomski studij na istoj akademiji, gdje stiče naslov magistar slikarstva ars sacra, pod stručnim vodstvom prof. Kajinića i pročelnika studija prof. Josipa Vasilija Jordana.
Mladi je slikar članom uredništva časopisa Akademija, kojega izdaje ALU na Širokomu Brijegu, te članom Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split, kao i Hrvatskoga društva likovnih umjetnika Zagreb i Udruge likovnih umjetnika En face.
Izložba u Galeriji Aluminij ostaje otvorenom tri tjedna od nadnevka otvaranja, a ulaz je tradicionalno slobodan.

aluminij.ba