Samohrana majka i sin iz Mostara pet dana nemaju što jesti

bh. hrvati, Hercegovina, kriza, banke, Mostar, vodovod, Mostar, pomoć, humanitarne akcije i apeli, Marijan Zovko, panorama, sda, Mostar, Mostar, ante mostar, Udruga Vrisak, Mostar, peticija, deratizacija, Mostar, stari grad
...Semira Gračanica i njezin sada petnaestomjesečni sin Denis situacija se nije nimalo promijenila nabolje. Semira i njezin sin nemaju što jesti.

„Taman sam išla kod hodže da donesem Denisu malo mlijeka. Slobodno dođite da vidite, u kući nemam ništa. Denisu dajem pomalo kamilice i šećera da ga zavaram, a i sama gladujem već 5 dan", kaže očajna Semira koja sa sinom živi u mostarskom naselju Bafo.

Priča nam da preživljavaju zahvaljujući susjedima, koji im daju hrane i ponešto pomognu, no sustavno za njih rješenja problema nema. „Imam 250 maraka duga struje, dolazili su da je isključe. Onda Denisu neću moći ni ugrijati mlijeko. Ovo što mi doživljavamo je katastrofa", priča očajna majka. Ističe da je se svugdje obraćala za pomoć, no da pomoći nema.

„Da imam igdje ikakav posao išla bi raditi, nešto očistiti, bilo što. Denisa bi u međuvremenu ostavila kod susjede, no posla nema", kaže očajna majka koja vapije za pomoć. Podsjetimo, Semira je dijete iz doma za siročad, u koji je došla sa 14 godina jer se o njoj nitko nije imao brinuti. Nema rodbine i nema joj tko pomoći. Otac malog Denisa ne želi da čuje ni za Semiru ni za svoje dijete. Ona i Denis su sami na svijetu. Svi koji im mogu pomoći mogu to osobno uraditi na adresi u Bafo naselju 22/3 ili se javiti na Semirin broj telefona 063/205-301.

Stanje u kojem se nalaze majka i beba više nije teško, nego alarmantno, te se ovim putem pozivaju svi dobri ljudi da pomognu očajnoj majci.

Piše:[Kristina Spajić-Perić]