Rudničani vjeruju da će se krizmati u novoj crkvi

Međutim, prema njegovim riječima, srećom nije bilo nikakvih problema prouzročenih vremenom osim obustave radova, tako da će ipak projekt uskoro biti okončan, ali s malim zakašnjenjem.

Stoga se svečanost uskršnjih blagdana neće održati u dovršenoj crkvi, iako je planirano. Ali, Perić je samouvjereno kazao da će se po samom završetku blagdana uskoro početi s laganim preseljenjem, jer su radovi u punom jeku.

Radovi u tijeku

''Svaki sat sunca se koristi za rad'', značajno će Perić objasnivši kako je od velikih radova ostao još krov, čija je izgradnja u tijeku. Nakon toga, kako je kazao, ostaju još fini radovi. Naime, treba se uraditi vanjska fasada i preći na unutarnje uređenje, krstionice i estetskih radova te time zaokružiti cijelu priču uređenjem crkvenog dvorišta.

''U cijeli projekt izgradnje crkve, zvonika, župne kuće, pastoralnog centra i kripte do sada je uloženo oko 2,5 milijuna maraka'', tvrdi Perić. No, kako ističe, vrijednost kompletnog projekta procjenjuje se na oko 3 milijuna i 300 tisuća maraka, što se i s financijske strane pokazuje da je dobar dio projekta proveden.

Stoga, na osnovi intenziteta radova Perić kaže da je realno očekivati kraj radova do svibnja, a vjernici, po njegovim riječima, očekuju da će se u ovoj crkvi održati i svečanost krizme koja se do sada uvijek održavala u katedrali.

Veliki značaj

Izgradnja župne crkve je od velikog značaja posebice zato što je naselje Rudnik u posljednjih desetak godina postalo najveće gradilište na području Mostara, koje će uskoro postati jedno novo naselje.

Tako će se automatski broj vjernika značajno povećati, a tim će, po Perićevim riječima, porasti i potrebe župe. Vođen mišlju kako na infrastrukturi ovog naselja treba uistinu mnogo poraditi, Perić ne krije zadovoljstvo što će baš crkva biti jedan od prvih i svijetlih primjera tog naselja, piše današnji Dnevni list.