FOTO/VIDEO  Ronioci iz Mostara pomažu na otklanjanju kvara u Blagaju

blagaj otklanjanje kvara

Kvar je nastao u subotu i od tada veliki broj mještana nema pitke vode. Javno poduzeće Vodovod angažiralo je ronioce zbog velikog vodostaja rijeke Bune na mjestu gdje se nalazi pumpa za snadbijevanje vode

Angažmanom ronioca iz Ekološko ronilačkog kluba Leut i njihove postrojbe za spašavanje na vodi pri civilnoj zaštiti HNŽa od jutarnji sati pokušava se otkloniti stara pumpa i nadomjestiti nova.

"Vodostaj rijeke Bune je bio toliki da se kvar nije mogao obaviti bez ronioca, radovi su bili zahtjevni zbog jake struje, al usprkos tome uklonili smo staru i nadomjestili novu pumpu", rekao nam je Branislav Stojkić član postrojbe za spašavanje na vodi.

"Zadovoljni smo odrađenim poslom, voda je bila 9°C i u vodi smo proveli skoro 2 sata, ovo nije prvi put da naš klub Leut pomaže našim sugrađanima, prošlo ljeto smo bili pomogli i MUPu HNŽa u izvlačenju potopljenig auta u Neretvi, rado čemo se odazivati na ovakve pozive", rekao nam je Dragan Popovac voditelj postrojbe za spašavanje Leut pri Civilnoj zastiti HNŽa

Kako smo doznali od Vodovoda na oklanjanju kvara još  se radi na terenu i pušta se u pogon nova pumpa za snadbijevanje vode za mještane Blagaja.