Razmatra se mogućnost uspostave zračne linije Mostar-Krk

zračna luka Mostar

...s gradonačelnikom tog grada Ljubom Bešlićem i njegovim suradnicima, a na sastanku se razgovaralo o prekograničnoj suradnji, kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture te uspostavi zračne linije Mostar-Krk.
Govoreći o prekograničnoj suradnji, gradonačelnik Bešlić podsjetio je na Program prekogranične suradnje IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina i Crna Gora 2014. - 2020. putem kojega se s navedenim zemljama može surađivati i koristiti europske fondove, ali i Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje (ADRION) u kojega je uključeno osam zemalja.

- Današnji susret bio je prilika da se pokrenu određene inicijative, da se naši suradnici nađu i da možda pokrenu neke projekte koji su komplementarni i koji nam mogu pomoći - kazao je Bešlić u izjavi novinarima nakon sastanka.
Bešlić je doda kako se tijekom sastanka rodila ideja o povezivanju krčke i mostarske zračne luke.
- Poseban naglasak susreta bio je na aplikaciji Grada Mostara za Europsku prijestolnicu kulture, u čemu bi Grad Rijeka svojim iskustvom uvelike mogao pomoći. Aplikaciju želimo raditi ove godine, a iskustva Rijeke u samoj dokumentaciji bit će dragocjena za nas. S naše strane učinit ćemo sve da iskoristimo sva prijateljstva koja su nam na raspolaganju kako bi napravili aplikaciju koja će biti najbolja - kazao je Bešlić.
Župan Komadina kazao je kako je prostora za suradnju između njegove županije, grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije mnogo, na gospodarskom, turističkom i kulturnom planu.
Govoreći o kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture i riječkoj pomoći, Komadina je istaknuo kako je Mostar kao i Rijeka multikulturalna sredina te kako je siguran da će gradonačelnik Rijeke rado prihvatiti da iskustvo kandidature svoga grada podijeli s Mostarom.

Hrvatski župan izrazio je spremnost podijeliti sva iskustva i u prekograničnoj suradnji te je pozvao na još bolji svaki drugi oblik suradnje. Pohvalio je suradnju mostarskog i riječkog sveučilišta, a posebno se osvrnuo na turizam kazavši kako je ove godine Hrvatsku posjetilo 400.000 turista iz BiH, koji su po njegovim riječima, posebno dragi prijatelji i gosti.

Nakon sastanka u Gradskoj vijećnici izaslanstvo Primorsko-goranske županije sastalo se s premijerom Hercegovačko-neretvanske županije Nevenkom Hercegom i suradnicima.