Rad policije pozitivna strana Mostara za razliku od politike

Inzko je ovom prilikom istaknuo kako je došao dati svoju potporu PU Mostar na odličnom radu i postignutim rezultatima. 

- Uspješan rad je dokaz da iz Mostara izlaze pozitivne vijesti, a ne samo one političke gdje ne ide baš najbolje, kazao je Inzko. Dotaknuo se i pozitivne i lijepe geste koju su prekjučer priredili mostarski srednjoškolci, u cilju da pokažu da Mostar nije 'grad slučaj', kako ga mnogi smatraju, već da i pored pripadnosti različitim religijama i narodima mladi Mostarci mogu živjeti zajedno u miru. Kazao je i to kako, po njemu, za BiH postoji mnogo prioriteta, a osnovni je da BiH bude pravna država, da građani imaju osjećaj sigurnosti, a tu policija igra važnu ulogu.

- Bez dobre policije nema dobre države. Zato sam došao da ih pohvalim i podržim da nastave i dalje u svom uspješnom radu, istaknuo je Inzko. Komesar Begić i načelnik Miletić su, zahvalivši se visokom predstavniku na potpori, kazali kako će nastaviti raditi u cilju osiguravanja sigurnog života građana.

Tijekom sastanka iznijeli su par rezultata postignutih u posljednje vrijeme, poput premještanja vozila 'paukom', koji su veći u odnosu na prošlu godinu za 1300, broj kontroliranih vozila kao i broj oduzetih vozačkih dozvola zbog alkohola, te da su otkrili u posljednje vrijeme sva teška kaznena djela na ovom području.

- Za nas je velika stvar da nam je prvi čovjek međunarodne zajednice dao ovu vrstu podrške, ali vjerojatno su naši rezultati doprinijeli njegovom dolasku, kazao je Miletić.

Dnevni list