FOTO  Prvog ljetnog dana turisti u Mostaru traže osvježenje u Neretvi

turisti, turistička sezona

Na prvi dan ljeta stara gradska jezgra Mostara prepuna je turista, među kojima mnogi uživaju u kupanju u Neretvi i sunčanju ispod Starog mosta, javlja Anadolu Agency (AA).

Temperature koje prelaze 32 Celzijeva stupnja su više nego dobar razlog da mnogobrojni građani Mostara i turisti osvježenje potraže u ledenoj Neretvi, ali i "dobiju boju" sunčajući se na platou ispod Starog mosta.

Mostarski ćalopek (vrućina) na prvi dan ljeta u Mostaru poseban je i za brojne turiste koji dolaze iz raznih krajeva svijeta. Mnogobrojni se fotografiraju kod UNESCO-ovog zaštićenog spomenika, uživaju u sladoledima i osvježavajućim napitcima uz neizostavnu tradicionalnu kavu s pogledom na Neretvu i skokove sa Starog mosta koje za turiste posebno izvode mostarski skakači.

Roman Kos iz Slovenije na proputovanju kroz Bosnu i Hercegovinu svratio je sa svojim prijateljima u Mostar, kako bi im pokazao ljepote stare gradske jezgre i Starog mosta.

"Mostar je zaista divan grad i kad sam god u prilici dođem ovdje i rado pokažem ove ljepote svojim prijateljima", kaže Kos. On ističe kako je za njega Mostar poseban grad iz više razloga i kako ga je zavolio prije nego što ga je ikada i posjetio.

"Ovdje je moj otac služio vojsku i on mi je mnogo pričao o Mostaru, tako da sam ga zavolio prije nego što sam ga i posjetio prvi put. No, od kada sam grad upoznao redovito dolazim kad sam god u prilici. Rado dovedem i svoje prijatelje i pokažem im ljepote ovog grada. Danas je prvi dan ljeta i moji prijatelji su imali priliku vidjeti prvi put uživo skok mostarskog skakača sa Starog mosta , što je zaista posebno", kaže Kos za Anadolu Agency (AA).

Direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije Andrija Krešić ističe kako se očekuje da će ovogodišnja sezona u Mostaru i HNŽ biti rekordna po broju posjeta.

"Sezona je krenula punim jekom kako u Mostaru tako i u čitavoj županiji. Predsezona je bila odlična i s punim pravom očekujemo da će sezona biti bolja nego ikada", kaže Krešić za Anadolu Agency (AA).

Prema svim pokazateljima, kako tvrdi, ovogodišnja sezona bi trebala oboriti sve rekorde na zadovoljstvo svih, jer za to postoje brojni preduvjeti.

"Prema objavama medija i agencijama Hercegovina je kao destinacija na četvrtom mjestu, što puno znači za ljude u Europi koji planiraju putovanja. Kad se u svijetu vidi kako je Hercegovina visoko rangirana kao destinacija jasno je da će to biti veoma važan faktor koji će se odraziti na ovogodišnju sezonu i povećati broj dolazaka gostiju", pojasnio je Krešić.