Promocija knjige Ganga – s izvora glas na Goranačkom kulturnom ljetu

Promocija knjige Ganga – s izvora glas na Goranačkom kulturnom ljetu
...i nosača zvuka "Ganga - s izvora glas". Nosač zvuka je antologija gange od Cetine do Neretve na kojemu gangu izvode dvadeset i dva gangaša i jedna gangašice. Knjiga, s druge strane, donosi znanstvene činjenice o nazivu i iskonoslovlju riječi ganga, dosadašnjim radovima o gangi, podjeli gange prema vrstama...
Jure Miloš, urednik i voditelj cijelog projekta istakao je da će se predstavljanje ove knjige na Goranačkom ljetu održati godinu dana nakon velikog predstavljanja u Grudama.
Do sada je knjiga predstavljena nekoliko puta, u Zagrebu, Splitu, Mostaru, a u tijeku su dogovori za još neka predstavljanja, kazao je Miloš ističući kako je cijeli projekt zamišljen da se i u pisanom obliku donesu spoznaje o gangi za sve one koji žele pomnije izučavati gangu.
Ljudi koji prate gangu, koji je slušaju i izvode je, kažu da su na CD-u zaista vrhunske gange. Drago mi je što me i nakon godinu dana izvedbe na CD-u zadovoljavaju. To je pokazatelj da nisu loše otpjevane. No nije na meni da se na kritičan način odnosim prema onome u čemu sam sudjelovao, dodao je Miloš.
Predstavljanje knjige u sklopu Goranačkog kulturnog ljeta održat će se u parku Goranci od 20 sati, a u programu sudjeluje autor knjige Ante Kraljević, radijski voditelj Tomislav Matković, doc. dr. Lidija Vladić Mandarić, pročelnica studija glazbene umjetnosti Sveučilišta u Mostaru.
Monotonija predstavljanja razbijat će se gangama gangaških skupina iz Gruda, Posušja, Širokog Brijega i Mostara, zvukom gusala i nastupom HKUD Goranci, istakao je Miloš dodajući kako će program biti i u predstavljačkom i u izvedbenom smislu šarolik za sve one koji dođu na ovu promociju.