FOTO  Promocija knjiga Sveučilišta u Mostaru i izložba radova Akademije likovnih umjetnosti

Tim povodom rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Vlado Majstorović kazao je u izjavi za novinare kako se izložbom i promocijom knjiga javnosti želi prezentirati treća misija Sveučilišta, a to je umjetničko stvaralaštvo i sve ono što je novo na području znanstveno istraživačkog rada, odnosno što je to posljednje dvije godine Sveučilište izdalo kada su u pitanju udžbenici i knjige.

Govoreći o izdavačkoj djelatnosti i praćenju trendova s sveučilištima u regiji, rektor Majstorović kazao je kako se u skladu s uvjetima u kojima se živi u BiH Sveučilište u Mostaru uspijeva nositi s izdavačkom djelatnosti.

"Sveučilište u Mostaru, kao i ostala sveučilišta u regiji, odlučno je na putu priključivanja europskom visokoobrazovnom istraživačkom prostoru. Naš je strateški cilj osnažiti Sveučilište, učiniti ga europskim i prepoznatljivim da ono uspješno provodi svoje misije, obrazovnu, znanstveno-istraživačku i civilizacijsko-kulturološku, koje doprinose razvoju ne samo kulture već i društva u cjelini", kazao je rektor Majstorović.

Večeras su, uz ostale, promovirane knjige Projektni menadžment, Uvod u farmaciju, Kultura sjećanja, Fotografija, Osnove političkog komuniciranja, Gospodarska društva, Glavobolje, te Prometni traumatizam.

U sklopu izložbe Akademije likovnih umjetnosti izloženi su, uz ostale, radovi Branimira Bartulovića, Ivane Ćavar, Silve Radić i Nikole Vučkovića.

Fena/foto: hercegovina.info