Proces naplate parkirališnih mjesta u Mostaru nelegalan

... postavljeni ispred zgrade, prijeti oštećenju proračuna Grada Mostara.

Ovo nam je kazao javni pravobranitelj Senad Droce koji tvrdi da su rad JP Mo Parking i sami proces naplate parkirališnih mjesta nelegalni, piše Dnevni list.

Sudske tužbe

- Građani nisu obvezni plaćati parkiranje koje se radi nezakonito niti ih za to može bilo tko kazniti, ustvrdio je Droce navodeći kako je u više navrata osobno upozoravao gradonačelnika Ljubu Bešlića na probleme koji bi mogli imati štetne posljedice s lavinom sudskih tužbi. Građani, kako tvrdi pravobranitelj Droce, imaju pravo tužiti Mo Parking zbog nelegalne naplate, a ukoliko dođe do bilo kakvog kažnjavanja, po njegovim riječima, građani imaju pravo podnijeti sudske tužbe koje će, kako naglašava, nedvojbeno i dobiti.

- To sve stvorit će veliki problem i nepotrebne sudske sporove koji će ozbiljno oštetiti gradski proračun, ustvrdio je Droce.

Problem je, kako ističe, što Skupštinu tog poduzeća predvodi Ivana Marić po osnovi punomoći koju joj je dodijelio gradonačelnik Bešlić, a nikad nije potvrdilo Gradsko vijeće.

- Istina da sada Gradsko vijeće ne zasjeda, ali to ne daje pravo nikome, pa ni gradonačelniku, da donosi odluke u ime Gradskog vijeća. Uloga gradonačelnika je provoditi ono što odluči Gradsko vijeće, a ne provoditi samovolju i u ime Gradskog vijeća donositi odluke i izvršavati iste, pojasnio je Droce svjestan da će zbog nepostojanja zakonodavne vlasti u gradu na Neretvi vrlo skoro isplivati još mnoštvo problema. Stoga, ističe da je osnovno oko čega bi se trebali svi složiti uspostava Gradskog vijeća i početak funkcioniranja vlasti, jer u protivnom će se dodatno sve komplicirati, zato što je niz donesenih odluka bez zasjedanja Gradskog vijeća nezakonit.