Problem oborinskih voda riješen gradnjom fontane ispred SC Mostar

fonatana studentski centar

... Centra, piše Večernji list BiH.

Zbog prodiranja vode nosivi zidovi su postali problematični i je došlo do stvaranja pukotina od deset do petnaest centimetara. Iz Centra su se obraćali svim institucijama kako bi dobili pomoć u rješavanju ovog problema, no kada nisu uspjeli dobiti ničiju podršku, problem su morali riješiti sami.

"Morali smo uložiti sredstva i riješiti taj problem, a ujedno smo htjeli napraviti nešto lijepo što će doprinijeti našem imidžu. Dobili smo prijedlog za fontanu koji nam se jako nam se svidio i, evo, nakon nekoliko mjeseci rada, Centar je dobio novi izgled", rekla je glasnogovornica Studentskog centra Mostar Anita Glibić.

Efektno rješenje

Izgradnja je započela u srpnju, a završetak radova se očekivao početkom rujna i nove akademske godine i za vrijeme toplih dana, no fontana je otvorena tek početkom studenoga. Iza nje se prostire otvoreni amfiteatar s pedesetak sjedećih mjesta koja su namijenjena prvenstveno studentima, ali i drugim građanima Mostara. Fontana je aktivna skoro mjesec dana, a sada su u Centru dobili mnogo pozitivnih komentara studenata i građana.

"Fontana mi se jako sviđa, osvježila je izgled doma i prelijepo je uređena. Dok je još bilo lijepo vrijeme, svakodnevno su se tu okupljali studenti iz doma i drugi mladi ljudi. Nadam se da Studenski centar neće stati samo na ovom i da će biti još ovakvih novina", kazala je Barbara Antolović, jedna od studentica koja stanuje u Studenskom centru.

Izgradnja je trebala završiti u rujnu, dok je još bilo toplo vrijeme kako bi studenti još više mogli iskoristiti ambijent koji fontana pruža. "Svaki sunčani dan studenti iskoriste za sjedenje pored fontane, uživaju, uče, fotografiraju se i odmaraju između predavanja", kazala je glasnogovornica Glibić.

Planovi za proljeće i ljeto

Na proljeće će se novouređeni prostor ispred SC-a iskoristiti za organiziranje raznih sportskih, kulturnih i edukacijskih manifestacija. "Prikazivat će se razni filmovi, održavati književne i edukacijske večeri te će Studenski centar na taj način pružiti novi sadržaj studentima.

"Smatram da smo izgradnjom fontane napravili korak naprijed. Više nismo samo institucija za smještaj studenata, već smo postali moderan kompleks", rekla je glasnogovornica SC-a.

Koliko je uloženo u saniranje problema otpadnih voda i izgradnju fontane još nije poznato jer te brojke još nisu poznate zbog trajanja radova, a iz SC-a smatraju da su se ulaganja već sada isplatila zbog svih pozitivnih komentara koje su dobili u vrlo kratkom vremenu. Posjetimo da je SC Mostar drugi dom za 120 brucoša i 260 studenata starijih godina koji su smješteni u dvije zgrade, tzv. "novi" i "stari" dio.