Priopćenje za javnost KN "Ultras-Zrinjski" povodom sinoćnjeg događanja u ulici kralja Tomislava u Mostaru

... koje prenosimo u cjelosti.

Neugodno iznenađeni jednostranim policijskim priopćenjima, kao i medijskim izvještavanjem nakon incidenta koji se dogodio u nedjelju, 17. ožujka 2013., u Ulici kralja Tomislava, na Starom igralištu u Mostaru, dužni smo obratiti se cjelokupnoj javnosti.

Skupina pomahnitalih pojedinaca, propalih ugostitelja te naoružanih tzv. „securityja", napala je u nedjelju u kasnim poslijepodnevnim satima članove naše navijačke grupe koji su se nalazili ispred prostorija naše udruge.

Ako bi sudili po policijskim izvješćima koja jutros čitamo i slušamo, zaključili bi da je policija djelovala na smirivanju pomahnitale mase koja je bez razloga razbijala čaše, boce, palila baklje, ispred svoje udruge.

Drugim riječima, napali smo sami sebe ispred svoje kuće!? Ne možemo i ne želimo prijeći preko činjenice da policija svjesno prikriva detalje vezane za jučerašnji događaj. Zašto se skriva da je jedan od napadača na prostorije Kluba navijača „Ultras - Zrinjski" na križanju ulica Kralja Tomislava i Kralja Petra Krešimira IV pucao iz vatrenog oružja!?

U jednoj od najprometnijih gradskih ulica, na očigled više desetaka svjedoka ugrožena je sigurnost ne samo navijača Zrinjskog cijenjena javnosti, nego i slučajnih prolaznika, vaše djece, braće, sestara, roditelja!? Jutros čitamo o privođenju jednog pojedinca, i to čovjeka koji je jučer bio na strani, ne napadača, nego napadnutih.

Gospodo, mi ničiju zaštitu ne tražimo, u puno gorim situacijama u proteklih 19 godina smo bili, branili se i obranili sami od puno organiziranijih grupa i dušmana. Ni sada nećemo mirno gledati kako šačica isfrustriranih plaćenika maltretira bilo kojeg navijača našeg kluba, HŠK Zrinjski.

Tražimo od policije objektivnu istragu o jučerašnjem događaju, a od medija samo objektivno izvještavanje. Svoj dio odgovornosti spremni smo uvijek snositi, no nemojte okretati glavu od istine lažnim priopćenjima, brisanjem vijesti i objektivnih, a određenim „moćnim" grupama nepodobnih komentara koje su ostavljali obični građani, očevidci jučerašnjeg događaja.

Klub navijača "Ultras-Zrinjski"