Prikupljena sredstva za ugradnju lifta u zgradu Dompesa

Dompes , donacije, Angela Petrović, Dompes , donatorska večer, Dompes , Dompes , Dompes , fra Iko Skoko
Dompes je projekt sveučilišnog profesora fra Ike Skoke u sklopu kojeg će biti Studentski dom sv. Majke Terezije, Pučka kuhinja fra Didaka Buntića te Centar za dijalog sv. Franje.

Izgradnja Dompesa financira se isključivo dobrotvornim prilozima, pa je tim povodom i održana donatorska večer u Chicagu, piše dnevni-list.ba.

Pomoć braći fratrima

Župnik hrvatske Župe sv. Jeronima u Chicagu i član Organizacijskog odbora fra Ivica Majstorović kazao je kako su župljani oduševljeno prihvatili ovu ideju i aktivno se uključili u realizaciju.

„Budući da je Dompes projekt naše braće doma u Hercegovini i da mi fratri koji živimo i djelujemo među Hrvatima u Chicagu pratimo sve od početka, odlučili smo sada kao kršćanska zajednica sudjelovati u tom hvalevrijednom projektu", kazao je fra Majstorović.

Mostarski Franjevački samostan sv. Petra i Pavla započeo je izgradnju Dompesa u siječnju 2015., a završetak je planiran za 5. rujna 2017. na blagdan sv. Terezije. Organizatori humanitarno-donatorske večeri u Chicagu su: Društvo prijatelja siromašnih, Hrvatska žena grana broj jedan, Hercegovačko društvo i hrvatske župe u Chicagu.

„Na našoj donatorskoj večeri održanoj u župnoj dvorani hrvatske Župe sv. Jeronima, koja je naša najstarija zajednica u Chicagu, prikupljeno je dosta sredstava i Bogu smo zahvalni na prilici da možemo na ovaj način pomoći ljudima u potrebi. Braći fratrima doma smo zahvalni na ostvarenju ovako velikog projekta, a našim župljanima smo zahvalni na velikom i otvorenom srcu koje je još jednom dokazalo svoju blizinu sa svima u domovini", poručuje fra Ivica Majstorović.

Za 150 studenata

Dom će imati 64 sobe za ukupno 150 studenata, 8 učionica, višenamjensku dvoranu i pomoćne prostorije na oko pet tisuća metara četvornih. Na svakom katu bit će po jedna soba prilagođena studentima s poteškoćama u kretanju.

Pučka kuhinja i Centar za dijalog bit će važne sastavnice Dompesa, ali i društvenog života Mostara. Centar za dijalog zamišljen je kao mjesto rasprava, upoznavanja i prožimanja naroda, vjera, kultura, manjinskih skupina i različitosti uopće.