FOTO  PREVENTIVNA AKCIJA Policija je u Mostaru na nekoliko dana dobila ispomoć

Školska patrola 2022
Hercegovina.info

U tijeku je prometno - preventivna akcija pod nazivom 'Počela je školska godina', a koju organiziraju Auto-moto savez u Bosni i Hercegovini (AMSuBiH) i Mostarski auto-moto klub (MAK Mostar). Akcija se provodi tijekom ovog mjeseca, i već je održana na nekoliko lokacija u Mostaru.

U ovoj akciji sudjeluju učenici VI razreda osnovnih škola s područja Mostara, te službenici Policijske uprave Mostar. Ekipa portala Hercegovina.info posjetila je školske i policijske patrole na nekim od lokacija. Vozači i vozačice su bili susretljivi, te su pažljivo saslušali učenike.

Vozačima i vozačicama je skrenuta pažnja na prisutnost djece na ulici, jer je počela školska godina, a ujedno su dobili i promotivni letak.

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnom odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca.

Imajući u vidu činjenicu da učenici osnovnih škola, posebice djeca nižih razreda, spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, potrebno je učenike educirati o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obratno.

Akcija 'Počela je školska godina' obuhvaća rad školskih patrola (reguliranje prometa na pješačkom prijelazu u blizini škole - školske patrole uz nadzor policije).

Preostale su tri lokacije navedenih patrola koje će biti održane u ponedjeljak i utorak. U ponedjeljak 19.9. od 9 do 10 sati patrole će biti aktivne na magistralnoj cesti ispred O.Š. Kruševo, a tog dana od 10:30 do 11:30 sati patrole će biti prisutne ispred O.Š. 'Fra Didak Buntić' u Čitluku. 20. rujna navedena akcija će biti provedena ispred škole u Pologu u vremenu od 9 do 10 sati.