Pretres u mostrskom zatvoru

Mostar, zatvor, Romeo Zelenika, mostarski zatvor, pretres, kpz mostar, Dominik Ilijašević Como, Mostar, zatvor

Pripadnici Federalne uprave policije pretresaju Kazneno-popravni zavod u Mostaru, po nalogu Tužiteljstva BiH i uz naredbu Suda BiH.
Pretres se vrši sa ciljem izuzimanja dokumentacije koja se odnosi na izdržavanje zatvorske kazne osuđenika Dominika Ilijaševića zvanog Como, koji se nalazi u bjekstvu.
Nakon izuzimanja i pregleda dokumentacije, Tužiteljstvo BiH i policijske agencije nastavit će aktivnosti oko utvrđivanja odgovornosti osoba, koje su omogućile bijeg ovog osuđenika, tijekom zatvorskog dopusta.

"Bjekstvo Dominika Ilijaševića zvanog Como izazvalo je ugrožavanje sigurnosti i uznemirenost obitelji žrtava ratnih zločina, za koje je Ilijašević osuđen na 15 godina zatvora. Također, bjekstvo se negativno odrazilo na sigurnosnu situaciju i narušilo proces uspostave vladavine prava i pomirenja u Bosni i Hercegovini i regionu", priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Tužilteljstvo BiH zajedno sa policijskim agencijama i u suradnji sa Državnim tužiteljstvom Republike Hrvatske, poduzima aktivnosti da se ovaj osuđenik uputi na izdržavanje zatvorske kazne te da se procesuira i kazni za bjekstvo sa izdržavanja kazne u Bosni i Hercegovini.

HERCEGOVINA.info