Preminuo primarius doktor Borislav Šukić

Ovu vijest s nevjericom smo primili zajedno s članovima njegove obitelji, te mnogobrojnim kolegama, prijateljima i pacijentima s kojima je uvijek imao iznimno poseban odnos. Iako nije dugo bolovao, doktor Šukić, koji je bio jedan od simbola medicine u gradu na Neretvi, izgubio je bitku s opakom bolešću, a kako su nam kazale njegove kolege, s njim je otišao jedan veliki dio svih ljudi koje je svojom predanošću, profesionalnošću i nadasve ljudskošću dotakao.
Nevjerica


Premda liječnici koje smo jučer zatekli u Hitnoj službi, prije svega zbog poštovanja prema njegovoj obitelji, nisu željeli govoriti mnogo o smrti svoga šefa, ipak nisu mogli skriti šok koji su doživjeli.
- Ne znam što bih rekla. Još uvijek ne mogu vjerovati da je preminuo. Znala sam da nije dobro, ali ovo stvarno nisam očekivala. Jednostavno smo svi jako pogođeni njegovom smrću. Bio je ugodan čovjek. Sjećam se kada sam tek počela ovdje raditi, dosta mi je pomogao. Nažalost, jako smo kratko zajedno radili, kazala nam je jedna od liječnica iz Hitne službe. Iako nisu željeli mnogo govoriti o Šukićevoj bolesti, potvrdili su nam ipak da se radilo o karcinomu.
- Došlo je do metastaze na plućima. Je li se to raširilo, stvarno ne znam. Sve se jako brzo dogodilo, kazao nam je jedan od djelatnika u Hitnoj službi. Isti čovjek govori kako je radio sa Šukićem dugi niz godina, te kako jednostavno ne može povjerovati što se dogodilo.
- Znao sam da je bio bolestan, ali sam svejedno iznenađen. Mi smo dugo zajedno radili. Jedan dio svih nas je otišao. Uvjeren sam da će svima ostati u dobrom sjećanju, kazao je Šukićev kolega.

Danas pokop

Primarius doktor Borislav Šukić, u gotovo trideset godina rada, ostavio je veliki trag u Hitnoj službi mostarskog Doma zdravlja. Njegov utjecaj, i profesionalni i ljudski, zasigurno će se dugo pamtiti.
Pogrebna povorka kreće danas u 17 sati ispred mrtvačnice Bijeli brijeg, a pokop pokojnika bit će obavljen na novom gradskom groblju “Bjelušine”.
Piše: Marin Vučina/dnevni list