Premijer Lasić primio zamjenicu njemačke veleposlanice

Denis lasić
Tom prigodom premijer Lasić ukratko je predstavio svojoj gošći rad Vlade od imenovanja do danas, pri čemu je posebno govorio o nedavno usvojenom Proračunu HNŽ-a, za koji je kazao da je, u ovoj godini, isključivo stabilizacijski, ali kako će Vlada učiniti sve da on već sljedeće godine bude i razvojni.

Vlada čini sve stvori povoljniji ambijent za ulaganja u gospodarstvo i da birokracija ne bude prepreka za potencijalne investitore, istaknuo je Lasić.

Zamjenica veleposlanice Christiana Markert zahvalila je premijeru Lasiću na srdačnom prijemu, kazavši kako postoji interes njemačkih investitora za dolazak u BiH, dodavši da vlasti u BiH trebaju osigurati određene pretpostavke, odnosno pojednostaviti procedure jer investitori traže siguran pravni okvir za svoja ulaganja.

Tema razgovora bile su i ukupne političke prilike u BiH, s posebnim osvrtom na HNŽ i Mostar, koji je posljednjih tjedana u središtu zanimanja domaće i međunarodne javnosti.

Na kraju sastanka, izražena je nada da će se dosadašnja dobra suradnja veleposlanstva SR Njemačke u BiH i Vlade HNŽ-a nastaviti i još više unaprijediti, stoji na kraju priopćenja.

Fena/Vlada HNŽ