FOTO/VIDEO  Preko 200 biciklista sudjelovalo na XC utrci u Mostaru

Na utrci je sudjelovalo više oko 200 biciklista iz BiH, ali iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije, Velike Britanij te SAD-a.

Vozači su bili podjeljeni u 11 kategorija. Najboljii kod muškaraca bio je Marko Fržo iz Biciklističkog kluba Orlov krug iz Vodica koji je slavio u Elite kategoriji, dok je kod žena najbrža bila Nikolina Despotović iz Biciklističkog kluba NikBike iz Nikšića.

„Izuzetno smo zadovoljni organizacijom ove utrke i još jednom smo pokazali da Mostar i Hercegovina imaju veliki potencijal za razvoj biciklizma kao sporta. U prilog tome govori i činjenica da je utrku pratilo više od tisuću ljubitelja biciklizma iz Hercegovine ali i šire", kazao je tajnik Biciklističkog kluba Mostar Goran Prskalo, zahvaljujući se svima koji su pomogli u organizaciji ove utrke.

Tri prvoplasirana natjecatelja u svim kategorijama dobili su novčane ili robne nagrade, te primili odličja i priznanja.

Inače, utrka u Mostaru je prva od ukupno pet utrka Škoda XC lige, a organizira je MTB Asocijacija Biciklističkog saveza BiH. Izvršni organizator lige je Udruga brdskih biciklista iz Sarajeva u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar, Biciklističkim klubom Bihać74, Brdsko-biciklističkim klubom Extreme iz Tuzle, te Planinarsko-alpinističkim klubom Summit iz Banja Luke.

Utrke se još voze u Tuzli (2. lipnja), Sarajevu (23. lipnja), Bihaću (8. rujna) te zadnja u Banjoj Luci (15. rujna).