FOTO  Predstavljena knjiga 'Projektni menadžment' Vlade Majstorovića

Vlado Majstorović, fakultet
Radi se o knjizi čiji je cilj upoznati čitatelja s osnovnom idejom, pojmovima, alatima i tehnikama projektnog menadžmenta kao univerzalnog sredstva stjecanja konkurentske prednosti.

Po riječima prof. dr. sc. Marina Buble sa Ekonomskog sveučilišta u Splitu, jednog od recenzenata knjige, Majstrović je obradio iznimno aktualnu temu koja je do sada slabo obrađivana u znanstvenim djelima na hrvatskom jeziku.

"Ovladavanje sadržajem ove knjige neophodno je svakome tko se namjerava baviti problematikom upravljanja projektima, a posebice onima koji namjeravaju voditi određene projekte. Drugim riječima, knjiga nije namijenjena samo studentima već svima onima koji se neposredno i posredno susreću s upravljanjem projektima", naglasio je profesor Buble.

Prof. dr. sc. Branko Katalinić s Tehničkog univerziteta u Beču dotaknuo se globalizacije - procesa objedinjavanja planeta u jedinstveni sustav, koji je, kako je rekao, donio strahovito puno prednosti i ogromne mane.

Profesor Katalinić istaknuo je kako je jedna od posljedica globalizacije prelazak civilizacije iz društva baziranog na industriji i društva baziranog na informacijama, na društvo organizirano na znanju, što je prvi put u povijesti da ljudska civilizacija nije bazirana na nekom prirodnom resursu.

 

U takvom društvu znanja otvaraju se neslućene mogućnosti, a središnji pojam takvog društva je knjiga, dodao je.

"Intelektualci iz malih naroda nose puno veći teret nego intelektualci iz većih naroda, jer su ljudski resursi malih naroda ograničeni i ako se oni ne usmjere u ispravnome smjeru postoji velika opasnost da se zatre ono što je nacionalno, ono što je identifikacija jednoga naroda. Zato je jako važno da se knjigama obrati posebna pažnja jer su one doprinos opstanku naroda, jezika i kulture", zaključio je profesor Katalinić.

O knjizi su još govorili i prof. dr. sc. Brano Markić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te prof. dr. sc. Ivica Veža s Fakulteta elektronike i brodogradnje Sveučilišta u Splitu.