FOTO  Predstavljen četvrti broj „Studentskog lista“ Studija novinarstva Filozofskog fakulteta

studentski list, Mostar
...studenti završne godine Studija novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Večernjim listom.

Prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta prof.dr.sc Ivica Musić rekao je da je ovaj projekt jedinstven u ovom dijelu Europe zbog toga što niti jedno drugo Sveučilište, niti jedan drugi Fakultet, niti jedan drugi Studij novinarstva u BiH i susjednim zemljama nema sličan projekt u kojem studenti sudjeluju u izradi cjelokupnog lista, a koji se objavljuje u jednom mainstream mediju kakav je Večernji list. „Studentski list je kruna cjelokupnog petogodišnjeg studiranja na Studiju novinarstva jer novinarstvo se prije svega uči zahvaljujući praksi", rekao je prodekan Musić.

Jedan od urednika priloga Željko Andrijanić kazao kako je uz Medijski centar Filozofskog fakulteta Studentski list izvrstan način kako se pripremiti za tržište rada. „Praktično znanje je presudno za novinare. Studenti i ove godine upisali su se upisali u povijest fakulteta", rekao je Andrijanić.

U četvrtom broju studenti su obrađivali teme o upisima na fakultete Sveučilišta, pokretanju novih studija, studentskim udrugama, portretima uspješnih studenata koji se ističu u izvannastavnim aktivnostima, o prvoj generaciji farmaceuta, mentorstvu na Studiju psihologije, o savjetima kako učiti, koliko studenti čitaju i što čitaju, o medijskom centru Filozofskog fakultetu, kako uskladiti posao uz studiranje te o sveučilišnoj malonogometnoj ligi te pripremi za predstojeće europske sveučilišne igre.

Tekstove su lektorirale studentice Hrvatskog jezika i književnosti.

Studenti druge godine diplomskog Studija novinarstva u sklopu kolegija Tisak III - Practicum prošli su kroz sve faze izrade novine od kolegija gdje su predlagali teme, procesa prikupljanja informacija i razgovara sa izvorima, pisanja teksta, grafičkog oblikovanja teksta do izrade naslovnice.