Predstavljanje rezultata istraživanja i pobjednika natječaja Music against hoax

filozofski fakultet

Kampanja "Music against hoax" ("Glazbom protiv obmana") dio je projekta "Countering disinformation in the V4 and the Balkan region: Mapping needs, building capacity and generating civic activism" koji se provodi u osam država Srednje i Jugoistočne Europe, a čiji je cilj podizanje svijesti kod mlade populacije o opasnosti i utjecaju lažnih vijesti, propagande i teorija zavjere na društvenim mrežama i novim medijima kojima smo svakodnevno okruženi.

U okviru kampanje bio je pokrenut i nagradni natječaj za mlade kojim se željelo potaknuti mlade iz cijele Bosne i Hercegovine na razmišljanje o spomenutim prijetnjama te ukazati na njihovu široku rasprostranjenost i sve veći utjecaj koji imaju na našu društvenu realnost.

Potporu cijelom projektu i kampanji pružio je popularni bosanskohercegovački reper Frenkie koji je uputio prigodnu video zahvalu svim sudionicima projekta i čestitao nagrađenim autorima. Njima će biti uručene novčane nagrade, a njihovi će radovi biti međunarodno publicirani, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru.