Predstavljanje knjige Hijene ga nisu dirale u Hercegovini

Dalibor Milas
Dalibor Milas
„Hijene ga nisu dirale" knjiga je u kojoj su sadržani pronicljivi, jezgroviti i duboki zapisi o Bogu i o čovjeku te na poseban način o BiH društvu. Riječ je o zbirci eseja i promišljanja koja su podijeljena u dva dijela.
U prvom dijelu govori se o Bogu, otvaraju se pitanja samog pojma Boga i božanstva, ateizma i mitologije, Isusa i svega onoga što je u evanđeljima zapisano o Njemu.
U drugom poglavlju autor iz svoje perspektive progovara o čovjeku i općenito o ljudima: o fenomenima koji, još uvijek, „provociraju" društvo u cijeloj regiji. Ovo djelo na jedan zanimljiv način otvara raspravu o tematiziranju Boga i čovjeka u suvremenom društvu.

Autor ove knjige, Dalibor Milas, dokazao je kako drži neslužbenu titulu hercegovačkog „enfant terriblea". Svećenik koji je na svojim susretima u Mostaru okupljao brojne studente kod kojih uživa „kultni status", koji javno progovara o problemima unutar svake strukture i u svojoj knjizi preispituje vlastite sumnje, svakodnevno se okrećući prema vječnom. Misao vodilja ove knjige je potraga za odgovorima na pitanja o mjestu Boga u čovjekovu životu.

Predstavljanje knjige „Hijene ga nisu dirale" održat će se u 3 hercegovačka grada:

Mostar, 19. ožujka (četvrtak), u 20:00, u Mepas Mall-u (dvorana "Princess", šesti kat).
Uz autora, o knjizi će govoriti: prof. dr. sc. Mile Lasić, fra Željko Barbarić i Ilko Barbarić.

Ljubuški: 21. ožujka (subota), u 19:00, u Caffe Gallery Kerametal.
Uz autora, o knjizi će govoriti: prof. dr. sc. Mile Lasić, fra Robert Jolić i Marija Herceg.

Posušje: 24. ožujka (utorak), u 19:00.
Uz autora, o knjizi će govoriti: fra Robert Jolić i sociolog Ivan Vukoja.