Predsjednik HDZ i HNS BiH dr. Dragan Čović s gospodarstvenicima Mostara

Dragan Čović
Na sastanku je razgovarano o gospodarskoj situaciji u BiH, mogućnostima za održivi razvoj i prijedlozima za političke poteze koji bi doveli do rasta gospodarstva. Konačan cilj je otvaranje novih radnih mjesta, lakši pristup izravnim stranim investicijama i uređenje administracije.

Program HDZ-a BiH daje gospodarskim pitanjima važno mjesto jer je razvoj i otvaranje novih radnih mjesta preduvjet ostanka ljudi na ovim područjima.

„Stanje u gospodarstvu je izuzetno zahtjevno i dosta složeno, nije katastrofalno, jer uvijek može biti gore, ali ovakvo stanje zahtjeva brzu reakciju. Zadnje četiri godine išlo se samo unazad, i ako se brzo ne reagira, imat ćemo ogromne posljedice za čitavo gospodarstvo u BiH.

Mi kao predstavnici HDZ-a i HNS-a BiH zauzeli smo jasan stav za organiziranjem gospodarstva u BiH, a ključ svega je otvoriti nova radna mjesta, gospodarstvenicima pomoći i poticati ih na hrabrije uključenje u sve gospodarske aktivnosti. Ovo je samo jedan u nizu sastanaka, gdje se pokušava iznijeti koncept što bi mi kao predstavnici političke vlasti trebali uraditi i što gospodarstvenici od nas očekuju, odnosno, da se vide ključne točke zajedničkog gospodarskog promišljanja u Bosni i Hercegovini", zaključio je dr. Čović danas na sastanku. Dr. Čović će se sastati i s gospodarstvenicima u drugim regijama i razgovarati o problemima s kojima se suočava BH ekonomija.