Potpuna ili djelomična izmjena režima prometa

radovi, kolektori, sastanak

Zbog pojačane dinamike radova na izgradnji lijevoobalnog i desnoobalnog kolektora u Mostaru, što za posljedicu ima izravne promjene u odvijanju prometa na gradskim prometnicama, posebice gdje se izvode radovi, kao i funkcioniranju javnog gradskog prijevoza, službe Hitne pomoći i Vatrogasne službe, održan je redoviti sastanak u prostorijama Odjela za urbanizam i građenje.

Uz Marinu Deronjić, načelnicu Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara, na sastanku su bili nazočni predstavnici Policijske uprave Mostar, Domova zdravlja, MO busa i Službe za vatrogastvo Grada Mostara.

Dogovoreno je da se sve službe organiziraju u skladu s novonastalim okolnostima zbog izvođenja radova na izgradnji kolektora kako bi bili spremni intervenirati i biti na usluzi građanima bez obzira što je otežana prometna komunikacija. Predstavnici PU najavili su kako će doći do potpune ili djelomične izmjene režima prometa u pojedinim ulicama gdje se izvode radovi.

Rok za završetak radova na izgradnji kolektora je 30. studenoga, a do tada će na području cijelog grada znatno biti pojačan intenzitet i obujam radova tako da će se radovi izvoditi i u noćnim satima i vikendom. Radove na izgradnji kolektora izvode HP Investing, Izgradnja Tojaga i GP Amitea. Idući sastanak zakazan je za srijedu, 30. rujna.

Ured za odnose sa javošću Grada Mostara