FOTO  POTPISANI SPORAZUMI O SURADNJI: Društvo znanja, novih kompetencija i izvrsnosti – naš zajednički cilj

HT Eronet, Sveučilište u Mostaru
Domaćin potpisivanja sporazuma bio je HT ERONET.


Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić tom prigodom je izjavio:
„Potpisivanje sporazuma s kompanijom Ericsson Nikola Tesla i HT Eronetom za Sveučilište je iznimno važno jer je jedan od naših strateških koraka suradnja s gospodarstvenicima, čime istovremeno implementiramo naš koncept društvene integracije. Rezultat suradnje će zasigurno biti povećanje istraživačkih kapaciteta, podizanje na višu razinu postojećih studija i mogućnost pokretanja novih studijskih programa sukladno potrebama tržišta rada."
Predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac naglasio je kako vjeruje da će ovako pozitivna priče u budućnosti iznjedriti nove ideje i nove zajedničke projekte, na zadovoljstvo svih strana.
„Počašćen sam što upravo u Ericssonu Nikoli Tesli imamo čvrstog i pouzdanog partnera, a novo usmjerenje Sveučilišta u Mostaru koje podrazumijeva otvaranje prema gospodarstvu, stvara osnove za unaprjeđivanje i poboljšanje znanja i vještina što otvara brojne mogućnosti. I ovom prigodom želim istaknuti kako je jedan od ključnih strateških ciljeva naše tvrtke i tehnološki razvoj za koji sam siguran kako će naići na pozitivan odziv naših korisnika u usvajanju proizvoda i usluga temeljenih na novim tehnologijama. Vjerujemo kako će i Ericsson Nikola Tesla, kao naš iznimno značajan partner, dati svoj obol nastojanjima naše tvrtke u borbi i pozicioniranju na zahtjevnom telekomunikacijskom tržištu."

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle, mr.sc. Gordana Kovačević je, komentirajući ovaj Sporazum, naglasila kako je kompanija - lider u razvoju informacijsko komunikacijske tehnologije, sada s posebnim naglaskom na petu generaciju mobilnih mreža (5G), konstantno orijentirana na inovacije.
„Društvo znanja, novih kompetencija te izvrsnosti, je naš zajednički cilj pa čvrsto vjerujemo da će sinergija našeg strateškog partnera HT Eroneta-a, Ericssona Nikole Tesle i Sveučilišta u Mostaru, iznjedriti mnoštvo novih ideja i projekata u korist cijeloj društvenoj zajednici. U tom procesu potrebne su nam veze sa širom, a prvenstveno sa znanstvenom zajednicom, u svrhu stvaranju novih inovativnih rješenja. Prednosti ovakve suradnje u području znanstveno istraživačke djelatnosti su višestruke: od razvoja novih tehnologija i osposobljavanja ljudi do stvaranja novih usluga i dobrobiti te formiranja inovativnog i održivog društva znanja. Očekujem da će suradnja između akademske zajednice i gospodarskog sektora u ICT segmentu ubrzati digitalnu transformaciju i olakšati poslovanje. Rješenjima predstavljenim na ovogodišnjem Mostarskom sajmu potvrđujemo svoju snažnu poziciju društveno odgovornog poslodavca koji kreira inovativne tehnološke odgovore na sve izazove suvremenog umreženog društva, a pri tome posebnu pažnju posvećuje i zaštiti okoliša. Posebno mi je drago što naš uspješni model suradnje sa sveučilištima u Hrvatskoj i inozemstvu proširujemo i na Sveučilište u Mostaru."