Potpisan Ugovor o izgradnji Osnovne škole Zalik- l faza

U izjavi za novinare nakon potpisivanja Ugovora gradonačelnik je Bešlić podsjetio kako je ovo početak ispunjenja obećanja koje su dali, a to je da će se u Zaliku graditi nova škola.

Podsjetio je kako se nastava u O.Š. u Zaliku izvodi u neuvjetnim prostorijama, te da će kada zgrada škole bude gotova učenici i nastavnici imati kvalitetne uvjete za učenje i rad. Rok za završetak prve faze, koja predstavlja konstruktivnu izgradnju objekta, je 11 mjeseci. U međuvremenu dok traju radovi na prvoj fazi tražit će se sredstva, od viših razina vlasti, prije svih Županije Hercegovačko-neretvanske, a dio sredstva osigurat će se u gradskom proračunu za iduću godinu. Ukupna vrijednost projekta je 2 500 000,00 KM.

            Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić dodao je kako je sredstva za prvu fazu izgradnje škole osigurao Grad Mostar iz proračunskih sredstava, a drugi dio federalno Ministarstvo obrazovanja.

            Gradonačelnik Bešlić je poručio kako se na ovom neće stati jer Grad ima obveze i prema Trećoj osnovnoj školi, koja također u bliskoj budućnosti treba dobiti novu školsku zgradu, a  već su osigurana sredstva za izradu projektne dokumentacije. Također, dodao je on, potpisan je danas ugovor i za sanaciju krova osnovne škole u Gnojnicama, a osigurana su sredstva i uskoro će krenuti sanacija krova Treće osnovne škole.