FOTO  Potoci kod Mostara: Devetnica Velikoj Gospi

župa potoci molitva

Svake večeri u 21 sat župljani se okupljaju u župnom vrtu oko Gospinog kipa, moleći zajedno kao župna obitelj krunicu i litanije.

Predmolitelji krunice su djeca i mladi. Molitvena nakana ove devetnice je za naše obitelji, koje se nalaze u tolikim iskušenjima modernog doba. Zla današnjice su ovisnost o drogama, kocki i alkoholu. Koliko je stanje alarmantno najbolje govori veliki broj ovisnika u mostarskom kraju.

Zbog te problematike mnogi ljudi trebaju stručnu pomoć. Razne ovisnosti razaraju kako pojedinca, tako i cijelo društvo. Svaka ovisnost rađa kriminal, empatiju, neodgovornost i obiteljsko nasilje.

Uz spomenute ovisnosti, obiteljsko nasilje (fizičko, psihičko i emocionalno), ima svoj duboki korijen: u pohlepi, nerealnoj slici života, neradu i duhu bludnosti koji svojom nečistoćom ruši supružničku i obiteljsku ljubav.

Prošle nedjelje u svojoj propovijedi bjelopoljski župnik don Josip Galić je napravio uvod u ovu devetnicu, naglasivši da je upravo ovakvo teško moralno stanje povod ovoj devetnici.

''Osobno svjedočenje vjere, molitva, bratska ljubav i opominjanje trebale bi biti temeljne karakteristike svakog vjernika'', ističe don Josip.

Fotografije: Župa Potoci