Porezna uprava provjerava poslovanje vodovoda

Direktor Vodovoda Mile Puljić  kazao je za Dnevni list kako se radi o uobičajenoj provjeri te da nije bilo izvanrednih kontrola u ovom poduzeću.

Rutinska kontrola

Provjeravali su poslovanje poduzeća, radi se o rutinskoj kontroli, posebice sad nakon godišnjih odmora. Mi smo državna tvrtka, odnosno poduzeće kojem je osnivač  Grad Mostar i tu smo svima na usluzi, sve se može vidjeti i kontrolirati. Inspektori Porezne uprave su otišli i sve je uredu, kazao je Puljić. Pojasnio je kako se poduzeće godišnje kontrolira periodično te kako je ovo bila jedna u nizu kontrola.

Nedavno smo imali i federalne revizore, zatim gradsku Službu za unutarnji nadzor, a nedavno i Financijsku policiju, pa evo sad i Poreznu upravu. Ništa to nije neuobičajeno, i oni i mi samo radimo svoj posao, kazao je Puljić.

Dnevni list podsjeća, prije nešto više od mjesec Financijska policija je obavijala opsežnu istragu u ovom poduzeću, koje se, prema tvrdnjama zaposlenih u Vodovodu, našlo pod povećalom inspektora zbog sumnje da se plaće radnicima ne isplaćuju po zakonskim propisima.

Negativno izvješće

Prema navodima zaposlenika, Financijska policija je krenula u istragu i pregled stanja po njihovoj prijavi, a na prvom mjestu je pregled plaća koje su, kako kažu, isplaćivane na ruke ili umanjene kako bi se izbjeglo plaćale poreza.

Dnevni list napominje i to da je Služba unutarnjeg nadzora Grada Mostara u zadnjem izvješću negativno ocijenila rad poduzeća zbog nerazmjernog povećanja plaća, prekobrojno zaposlenih, podijeljenosti poduzeća i drugih stvari koje negativno mogu utjejecati na financijsku pouzdanost ovog gradskog poduzeća.