Pomozite mi zamijeniti bubreg i preživjeti

Zvonko Krtalić
"U roku od 24 sata cijeli život mi se promijenio. Osjećao sam slabost i završio sam u bolnici na Bijelom brijegu. Nakon dugih pretraga priopćili su mi da mi ne rade bubrezi. U bolnici sam proveo skoro tri mjeseca", kazao je Krtalić, za Dnevni list.

Teška bolest

Od tog dana njegov život se svodi na odlaske na dijalizu koje obavlja svako drugi dan.

"Terapije su vrlo teške. Zna se dogodit da mi usred procesa naglo padne krvni tlak, nakon čega cijelu terapiju podnesem još teže. Kada dođem kući imam jake bolove u rukama pa sam primoran na strogo mirovanje i ležanje. Spriječen sam da radim, a samim tim nisam u mogućnosti platiti transplataciju koja mi je hitno potrebna", istaknuo je Krtalić.

Cjelokupna transplatacija iznosi 60 tisuća maraka od čega će mu 40 tisuća osigurati hrvatsko zdravstvo, a 20 tisuća je dužan iskupiti sam. Zvonkova mjesečna primanja od ukupno 476 KM nisu dovoljna kako bi osigurao 20 tisuća KM potrebnih kako bi se obavila transplatacija. Kako nam je ispričao, uz dijalizu dnevno pije po šest lijekova kako bi mogao funkcionirati, što mu predstavlja dodatne troškove.

Upute za pomoć

Zvonko Krtalić živi sa suprugom koja je također nezaposlena i sa svojih troje djece.

"Teško mi je tražiti bilo kakvu pomoć, ali zaista nije lako voditi život s velikom obitelji, a istodobno biti bolestan. Zbog svega toga imam potrebu da apeliram na ljude koji su u mogućnosti da i pomognu kako bih u budućnosti ostao u životu i mogao voditi računa o djeci i ženi", dodao je Krtalić.

Svi zainteresirani, koji su u mogućnosti sudjelovati u akciji prikupljanja pomoći za oboljelog Krtalića, to mogu učiniti uplatom novca na račun: BA393381302849635452, SWIFT UNCRBA22 euri, Unicredit bank d.d. Mostar: 3381002512893177, marke.