Policajci spriječili oružani obračun nakon eksplozije

policija

jer se skupina snažnijih momaka odlučila sama razračunati sa Suadom G. za kojeg su sumnjali da je bacio bombu, pa su otišli i našli ga u Ulici Adema Buće gdje su ga premlatili, slomivši mu prste, a kasnije je umalo uslijedio i oružani obračun.
Nigdje policije
Kako Dnevni list doznaje, nepoznata osoba je jučer, oko četiri sata ujutro, iz sporedne uličice bacila bombu u Ulicu Mladena Balorde, a odmah nakon praska je pobjegla, a na kraju je umalo došlo do oružanog obračuna na ulici.
Bomba je eksplodirala u neposrednoj blizini trgovine "Tajma" u vlasništvu obitelji Demirović.
Naime, u ulici gdje je bačena bomba pričalo se kako se već zna tko ju je bacio, pa se skupina snažnijih momaka navodno odmah ujutro htjela otići razračunati s osumnjičenim bombašem, ali to nisu odmah učinili, već tek kada su policajci završili očevid.
Nakon što su policajci obavili očevid na ulici i razišli se, ova skupina mladića otišla je u Ulicu Adema Buće te je jedan od njih tamo navodno pretukao izvjesnog Suada G. Kako se moglo vidjeti, ti mladići su se brzo vratili natrag pred trgovinu u Ulici Mladena Balorde, a kada su tu vidjeli novinare, jedan od njih je, krvavih šaka, dobacio kako je upravo: "Ubio Sudu". U međuvremenu je jedan iz te skupine nasrnuo i na kamermana jedne televizijske kuće, vičući mu: "Što snimaš". Budući da je situacija izgledala kaotična, a policije nije bilo na vidiku, novinari su se razišli, no ubrzo su stigle vijesti da je došlo do novog incidenta u Ulici Mladena Balorde na Carini.

Izvlačenje pištolja

Kako se moglo čuti, u Ulicu Mladena Balorde su ubrzo s oružjem došli brat pretučenog Suada, Zlatko G. i izvjesni Haris Ć., te su se htjeli osvetiti momcima koji su premlatili Suada, ali je obračun spriječen zahvaljujući dvojici policajaca FUP-a.
Kako nam je rečeno, ova dvojica naoružanih muškaraca su se najprije verbalno sukobila sa skupinom mladića koja je bila ispred trgovine u Ulici Mladena Balorde, a potom su izvukli pištolje, te je izgledalo kao da će pasti mrtve glave. Policijski glasnogovornik Srećko Bošnjak kaže da su obračun spriječila dvojica pripadnika FUP-a koji su se slučajno zatekli na tom mjestu.
"Oni su bili pribrani, bili su naoružani te su naredili ovim momcima da se razoružaju, uhitili su ih i predali policiji", objasnio je Bošnjak, dodavši da se sve još istražuje. Iz policije su tek rekli da su uhićeni Zlatko G. i Haris Ć., zbog oružane prepirke, te kako je tijekom jučerašnjeg dana trebao biti priveden Đenan D. zbog sumnje da je prethodno fizički napao Suada G.
Što se tiče samog bombaškog napada, na mjestu događaja tek pojedini prolaznici su jučer govorili da se ne zna kome je točno bomba namijenjena jer je pala nasred ulice te kako je vlasnik trgovine najavio tužbu protiv policije, jer su iz MUP-a jučer rano dali izjavu za medije kako je vlasnik radnje iz miljea u kome ovakvi događaji nisu neuobičajeni.
"Vlasnik radnje će tužiti policiju, on nema nikakve veze s kriminalom", tek kratko se jučer moglo čuti na mjestu događaja. Istragu oko ovog incidenta vodi tužiteljica Eldina Biuk zajedno s pripadnicima krim policije, a tko će na kraju sve biti procesuiran zbog kaotičnih događaja, tek treba vidjeti.