Pokušaj pljačke u Mostaru: Najmiliji vam je otet, predajte mi novac!

Usred dana tamo je ušao uredno odjeveni muškarac srednje visine i tamnijeg tena, stao je u red i mirno čekao, da bi po dolasku do 39-godišnje bankarice za pultom, bez izgovorene riječi, predao papir s tiskanim slovima ispisanom porukom:

Najmiliji vam je otet, stavite novac u vreću i predajte mi!

Pročitavši poruku, zbunjena bankarica je ustala i rekla: Nije istina, nemam nikoga, a nakon toga je razbojnik još nekoliko trenutaka ostao pored pulta, pokupio papir i izašao iz banke bez traženog plijena, piše večernji list.

Prema riječima prisutnih, bankarica je potom pozvala u pomoć zaštitara, ali je sumnjivac već uspio umaknuti. Kako se neslužbeno spominje, na Rondo je došao iz smjera Liska ulice, a pobjegao susjednom cestom, pored parka Zrinjevac prema Staroj gimnaziji. Obaviještene su i policijske ophodnje, ali se i njima pljačkaš prikrio.

- Imao je izrazitu bradu, plave traperice, košulju ‘havajku' i bijele tenisice.

Na glavi je imao svijetli kačket, a na ramenu torbicu iste boje. Preko ruke je držao crnu jaknu, nabrajali su očevici koji u prvi mah nisu shvatili o čemu se doista radilo. U početku ništa nije bilo jasno čak ni klijentici koja je stajala iza razbojnika, kao ni bankaričinoj kolegici. Upravo prema njihovu opisu policija intenzivno traga za počiniteljem koji je očito ‘zalutao' u Mostar.