FOTO/VIDEO  Pogledajte kako je gorila zgrada u Mostaru - Provalnici uzrokovali vatrenu stihiju?

... stihije koja je progutala stan u zgradi na adresi Kneza Višeslava 77 u Mostaru,  od obližnjih stanara pojavile su se priče koje daju osnovanu sumnju kako je do nesreće došlo zbog ljudskog nemara, piše pogled.ba. Nepoznanica ostaje je li riječ o greški ili pak zloj namjeri?

 Naime, prema priči susjeda, riječ je o stanu u kojem je dugi niz godina sama živjela jedna starija udovica, za koju se vjerovalo kako pati od psihičkih problema. Prije nekih godinu dana starica je preminula, a kako nije imala djece, ostalo je nepoznato komu je pripao njezin stan. Međutim, iako bez poznatog vlasnika, stan u posljednje vrijeme ipak nije bio prazan, pa tako vjerojatno ni u noći kada je došlo do velikog požara.

 Prema riječima susjednih stanara, u posljednje vrijeme često se iz njega čula buka i dernjava, kao da je riječ o nekakvoj zabavi ili druženju mladih ljudi. Kako se znalo da tu nitko ne živi, postalo je očito kako je napušteni stan postao okupljalište sumnjivih osoba koje su u njega provaljivali.

 ''Često smo čuli buku. Tko će znati tko se tu sastajao i što se sve tu događalo. Narkomani, pijanice, možda obični mladi ljudi…Mogao je netko samo zaboraviti ugasit cigaru, i eto vatre'', kazao je jedan stanar iste zgrade. Govori kako su i drugi susjedi sumnjali da je riječ o provali, te kako su čak o tome obavijestili i Policiju. ''Pričali su ljudi da su zvali Policiju, ali ja se ne sjećam da su policajci ikad došli'', kazao je ovaj čovjek.

 Službenih informacija iz županijskog MUP-a, a ni iz Vatrogasne službe, još uvijek nema, tako da se može samo nagađati je li do požara došlo greškom ili je možda namjerno podmetnut.  Iz operativnog centra MUP-a potvrđeno je samo kako je uviđaj napravljen, te kako će više informacija vjerojatno biti narednih dana. Kako je sve to izgledalo u noći sa petka na subotu, pogledajte u videu koji su napravili stanari susjedne zgrade.