Pogledajte gdje će poznati Mostarci dočekati Novu 2014.

doček 2014., mostarci, Nova godina, Božić
Razne ponude

Takav je slučaj i s velikom većinom uglednih Mostaraca. Bilo to zbog ekonomske krize koja je uzela sve više maha, ili pak zbog želje da Novu godinu dočekaju upravo u Mostaru, čini se kako će mnogi ugledi Mostarci ostati u toplini svog doma, u krugu njima najdražih ljudi. Jedan od njih je upravo i premijer Vlade HNŽ-a koji je ovu godinu odlučio provesti s prijateljima u gradu Mostaru, bar prema dosadašnjim planovima.

- Još uvijek nisam siguran u to gdje ću proslaviti Novu godinu, ali prema svemu sudeći, to će biti u Mostaru. Novu godinu dočekat ću u krugu bliskih prijatelja, kazao je premijer Lasić.
No, on nije jedini koji je takvog mišljenja i koji će za Novu godinu ostati u gradu.
Sličnih je planova i Mario Knezović, pjevač grupe Zoster, koji navodi kako će najluđu noć u godini također dočekati u krugu prijatelja, uz dobru zabavu i zasigurno odličnu atmosferu.
Salem Marić, predsjednik Kluba Bošnjaka u Gradskog vijeću Grada Mostara, tradicionalno će Novu godinu dočekati sa svojom obitelji, također u Mostaru. Zbog čega je sve veći broj Mostaraca odlučio ostati u Mostaru, nije poznato, kao ni činjenica jesu li i kod njih ekonomska kriza ili pak obveze uzrokovale činjenicu kako neće iz grada. No, ima onih koji su odlučili Novu godinu dočekati na planinskim obroncima sa svojim društvom. Jedan od njih je Božo Ćorić, načelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara, koji će ovu Novu godinu dočekati najvjerojatnije na Blidinju sa svojim prijateljima.
- Ove godine će vjerojatno biti tako da ću Novu godinu dočekati na Blidinju sa svojim prijateljima, za sada su moji planovi takvi, kazao je Ćorić, a na istom mjestu ove godine, ako to dopuste obveze, naći će se i Damir Beljo, boksač iz Mostara.
- Sve ovisi o meču u Njemačkoj, ali ako mi to obveze dopuste, ove godine idem na planinu, odnosno na Blidinje, kazao je Beljo. Time su ljubitelji zime i pravog zimskog ugođaja došli na svoje jer su proslave Nove godine na planinama postale jako popularne u zadnje vrijeme.
No, da je Novu godinu uistinu lijepo dočekati u nekom novom gradu i drukčijem okruženju, slaže se Nada Dalipagić, odvjetnica iz grada Mostara.
- Ove godine zajedno sa svojim suprugom, kćerima i cijelom njihovom obitelji idem u Dubrovnik, gdje ćemo dočekati Novu godinu, kazala je Dalipagić, koja je za sada još uvijek jedna od rijetkih stanovnika Mostara koja je odlučila Novu godinu dočekati izvan grada.

Ugodna atmosfera

Kamo će ostali Mostarci za Novu godinu, jučer nismo uspjeli doznati, no planovi su zasigurno već u tijeku. Bilo to u krugu obitelji i prijatelja u Mostaru, na planini ili pak u nekom drugom gradu, svima njima najvažnije je da novogodišnju noć dočekaju s najdražim ljudima po čemu će je zasigurno i najviše pamtiti.

Dnevni list