Plivalište Heliodrom dostupno za građanstvo

USŠ Sport talent, plivanje, škola plivanja, Univerzalna sportska škola Sport talent

na ljudski organizam i na različite zdravstvene tegobe koje su prisutne kod svih dobnih skupina a vezane su uglavnom za moderni način života nudimo  korištenje bazena kroz neki od programa koje smo kreirali kako bi zadovoljili različite potrebe i interese.

Zatvoreni bazen 25 metara x 12,5 metara, temperatura vode 25° do 27°C, temperatura zraka je 28°, dubina bazena od 1,6 m do 2,0m. Ispravnost i sanitarnu kontrolu vode vrši Zavod za javno zdravstvo.

Nudimo mogućnost zakupa termina kroz neki od ponuđenih programa, prvenstveno  Rekreativno plivanje i Zdravstveno plivanje, više o samim programima donosimo u prilogu. Pored toga za djecu iznad 6 godina nudimo mogućnost upisa u Akademski plivački klub Zrinjski u  program Škole plivanja.

Svi programi su pod nadzorom stručnih osoba koji Vam stoje na raspolaganju.

Termine možemo prilagoditi Vašim potrebama i broju korisnika, od pojedinačnih korisnika do grupa od 30 osoba.

Za rezervaciju termina i  dodatne informacije kontaktirajte nas na telefon: 063 276 256, kontakt osoba, ili na mail: [email protected].

 

PROGRAMI ZA GRAĐANSTVO

 

 

PROGRAM

KORISNIK

OPIS PROGRAMA

DAN/SAT

1.

REKREATIVNO

PLIVANJE

 

 

SVE POULACIJSKE SKUPINE

  

Učenje/usavršavanje tehnike plivanja -

osnova motoričkih struktura plivanja

(poboljšanje općeg psihofizičkog stanja

organizma)

PON-SRI-PET

18,00-19,00 h

   

 

2.

ZDRAVSTVENO

PLIVANJE

 

 

SVE

 POPULACIJSKE

SKUPINE

Korektivno plivanje (kineziterapija) i plivanje -

individualni programi

(program plivanja i vježbi uz rub bazena u cilju

liječenja pokretima u vodi)

PON-SRI-PET

18,00-19,00 h

 

Program zdravstvenog (kineziterapeutskog) plivanja.

Cilj je plivanja, kao tjelesne aktivnosti, očuvati i unaprijediti zdravlje svakog građanina, od najmlađih do najstarijih, od najnesposobnijih do najsposobnijih, od najbolesnijih do najzdravijih. Specifično djelovanje vode na ljudski organizam postavlja plivanje kao osnovno sredstvo kineziterapije. Mnogim bolesnicima plivanje je u većini slučajeva jedini vid sportske aktivnosti.

 Zdravstveno ( kineziterapeutsko ) plivanje ono je u kojem oboljela osoba pliva sa svrhom liječenja pokretima u vodi. Program sadrži osnove tehnika plivanja s naglaskom na disanje te vježbe za poboljšanje eventualnih devijacija i nepravilnosti  uz rub bazena do vježbi za povećavanje amplituda pokreta, vježbi za jačanje lokomotornog, kardiovaskularnog, respiratornog sustava, do vježbi za neurološke disfunkcije.

 Zdravstveno ( kineziterapeutsko ) plivanje osim terapijski djeluje i preventivno na različite kronične nezarazne bolesti današnjice koje obilježava dugotrajni tijek, često su doživotne, mogu smanjiti kvalitetu života. Sedentarni način života, izloženost stresu i po zdravlje štetne životne navike pridonijeli su posljednjih desetljeća značajnom porastu kroničnih nezaraznih bolesti kao što su dijabetes, bolesti kardiovaskularnog sustava, degenerativne promjene lokomotornog sustava i dr. Posebno se preporuča onima koji žele  poboljšati postojeća ortopedska stanja ( kifoza, lordoza, skolioza, spuštena stopala), stanja nakon prijeloma, operativnih zahvata i slično.

 Zdravstveno ( kineziterapeutsko ) plivanje se provodi pod stručnim vodstvom kineziologa koji izrađuje preventivni/terapijski program rada za svakog korisnika, trening se odvija u malim grupama u trajanju sat vremena.

 

REKREATIVNOPLIVANJE.                                                                                                                     rekreativnog plivanja namijenjen osobama starijim od 16 godina (godište 1994. i stariji).

Preduvjet za uključivanje u Program je znanje plivanja.

Svi zainteresirani koji se žele uključiti u program mogu naučiti/usavršiti osnovne motoričke strukture plivačkih tehnika te poboljšati svoje psihofizičkih stanje (dokazan povoljan utjecaj plivanja na kardiovaskularni, respiratorni, lokomotorni te živčani sustav).