Planinarska škola

Možemo zaista biti ponosni, jer najbolje i najljepše planine BiH se nalaze upravo u našoj Hercegovini. Veličanstveni Prenj, prekrasna Čvrsnica, kultni Velež i samozatajna, ali ne manje lijepa Čabulja samo su neke od  lokacija gdje će se održavati izleti. Ove godine škola donosi i kvalitetu više. Poznati hrvatski biospeleolog Roman Ozimec održati će predavanje te sa polaznicima posjetiti svjetski poznatu biospeleološku lokaciju, spilju Vjetrenicu.

Pored noviteta iz speleologije HGSS će sve upoznati sa radom i zadaćama gorske službe spašavanja, brinuti za sigurnost, a najbolji polaznici škole moći će pohađati ljetni tečaj HGSS-a.

Zato sve one  koji žele, avanturu, izazov, druženje, ili probati nešto drugačije pozivamo da nam se pridruže, a mi obećavamo da će vas planina ugodno iznenaditi.

Planinarska škola je podijeljena na dva djela: teorijski koje će se održavati svakog četvrtka u 19 sati, i praktični koji će činiti izleti na: Prenj, Čvrsnicu, Velež, Čabulju, spilju Vjetrenicu, te izlet u Omiš gdje će biti organizirano penjanje u stijeni.

Na kraju je organiziran maturski ispit, a svi koji ga uspješno savladaju dobivaju diplomu.

Prvo predavanje će se održati u prostorijama Hercegovacke gorske sluzbe spasavanja (zgrada Mostarka, gdje je bio salon namjestaja Elegant) 19. travnja 2012. u 19 sati.

Prijave i dodatne informacije možete dobiti putem maila ili telefonom na:

e-mail: [email protected]
mob: 063/318-232 (Luka)
mob: 063/346-396 (Josip)

HPD Prenj,HGSS