Plamen Vukovarskog svjetla danas u Mostaru

Plamen Vukovarskog svjetla danas u Mostaru
Okosnicu ovog glazbeno - scenskog spektakla čine tri dokumentarna filma - Vječni plamen, Bitka za Vukovar te Vukovar danas, a cijela predstava obiluje svjetlosnim i zvučnim efektima koji dočaravaju ozračje rata u kojem su se stanovnici i branitelji ovog grada našli u drugoj polovici 1991. godine.
Ovo je prva edukativna i domoljubna, glazbeno-scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji Damir Plavšić i Damir Markuš Kutina, ona je je prikaz herojske obrane grada kroz sjećanja dragovoljaca i sudionika obrane grada.
S ciljem promicanja hrvatske kulturne baštine u predstavi sudjeluje Folklorna skupina „Fra Bernardin Smoljan" HKUD-a Rodoč, te tamburaši iz Tamburaškog orkestra Mostar.
Gostovanje ovog glazbeno-scenskog djela u našem gradu organizira Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače pod pokroviteljstvom Grada Mostara, a u suradnji s mostarskim osnovnim i srednjim školama te Odjelom za branitelje Hrvatskog narodnog sabora BiH i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata.
Pozivamo Vas da zajedno odamo počast plamenu „Vukovarskog svjetla" i na taj način doprinesemo očuvanju sjećanja na heroje koji su svoje živote dali za Domovinu.
Ulaz na predstavu je besplatan.