Plaće policiji u HNŽ-u povećane za 15 posto

Plaće policiji u HNŽ-u povećane za 15 posto
Usvojen je i zaključak kojim Vlada prihvaća dogovor s reprezentativnim sindikatom o povećanju plaća policijskih službenika MUP-a HNŽ-a na način da će plaća biti povećana za sljedeće tri proračunske godine i to 5 posto za svaku godinu počevši od 1. 1. 2019. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HNŽ-a.

Također, usvojen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima HNŽ-a i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rudarstvu HNŽ-a kojim se, uz ostalo, utvrđuje način upravljanja mineralnim sirovinama, zaštita i izvođenje rudarskih radova.

Vlada je dala suglasnost na Financijski plan Službe za zapošljavanje HNŽ za 2019. godinu u iznosu 14,3 milijuna maraka, kao i na Odluku o izvršenju financijskog plana Službe.

S ciljem osiguranja asistenata u nastavi za svu djecu s poteškoćama u razvoju u HNŽ, županijska vlada započela je potrebne aktivnosti i postupke kako bi, uz do sada osiguranih 24, bilo angažirano još 15 asistenta.

Usvojene su i potrebne odluke u vezi s provedbom Županijskoga programa ranog otkrivanja raka dojke 2019.-2022. usvojenog u rujnu ove godine. Naglašeno je kako je prvi korak u implementiranju Programa izbor zdravstvenih ustanova s kojima će biti zaključen ugovor za obavljanje mamografskih pregleda žena od 45 do 69 godine starosti.

Vlada je usvojila i Odluku o odobravanju utroška novčanih sredstava za donacije u građevinskom materijalu u iznosu 250.000 maraka, čime će se poduprijeti rješavanje stambenih potreba 84 povratnika.

Vlada je razmotrila Informaciju Ministarstva gospodarstva o stanju poduzetništva i obrta na području HNŽ-a u 2017. godini u kojoj je naglašeno kako je povećan broj novoregistriranih poduzeća, dok se broj obrta smanjio, te je prosječna plaća viša u odnosu na prethodnu godinu.

Razmotrena je i Informacija o stanju u području lovstva za 2017./2018. lovnu godinu. Istaknuto je kako je na području HNŽ-a osnovano 12 lovišta, čiji su korisnici izradili lovno-gospodarske temelje.

Vlada HNŽ-a razmotrila je Izvješće o žetvi strnih žita u 2018. godini u kojoj je naglašeno kako su ukupno zasijane površine veće za 46 hektara u odnosu na prethodnu žetvu, a ukupan prinos za 38 tona po hektaru, stoji u priopćenju.