Otvoren Zimski umjetnički festival UWC Mostar 2011

Kako je u izjavi za Fenu kazala glasnogovornica Koledža ujedinjenog svijeta Meri Musa, danas prije službenog otvaranja festivala upriličene su humanitarne akcije, odnosno prodaja rukotvorina koje su izradili štićenici Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" i učenici Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama.

Ona je istaknula kako ovogodišnji festival, kao i prethodni, ima humanitarni karakter. Svi dobrovoljni prilozi bit će iskorišteni za kupnju božićnih darova djeci koja žive u izbjegličkom kampu u Tasovčićima kod Čapljine.

Za vrijeme održavanja festivala u petak će biti izvedena predstava "Sretni klaun" za mostarske osnovce i predstava "Medvjed", te dramski haiku "Protok".

U subotu, 10. prosinca, ponovno će biti izvedena predstava "Sretni klaun".

U povodu Dana ljudskih prava bit će održan koncert bendova iz UWC Mostar i Gimnazije Mostar. Koncert će biti održan u prostorijama omladinskog kulturnog centra "Abrašević".

"Na festivalu će biti predstavljen rad učenika kroz različite sekcije u Koledžu ujedinjenog svijeta. Festival daje učenicima priliku da javno pokažu svoj talent, a kulturnu ponudu u Mostaru čini bogatijom", kazala je glasnogovornica Musa.